Ростислав Фук

Представники Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей вшанували День Соборності (фото)

День Соборності в Україні відзначають щороку 22 січня

Представники Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей зустрілися на мості поблизу Кам'янець-Подільської фортеці з метою вшанування 105 річниці Дня Соборності України. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Акт Злуки - це здійснення мрій українців, які боролися та помирали за соборну та незалежну країну. В єдності сила! Сьогодні ми продовжуємо це доводити у боротьбі за свою свободу. День Соборності України - це не лише про здобуття омріяного, а й пам'ять про мільйони Героїв, які присвятили життя ідеї Незалежної України. Це вияв поваги до споконвічного прагнення українців: здобути та зберегти етнічну і територіальну цілісність, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, через трагічні звістки про загибель жителів Волочиської громади та оголошення Днів жалоби всі заплановані раніше спільні з Підволочиською громадою святкові заходи до 105 річниці Дня Соборності 22 січня скасували

Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Особливим цей день є і для нашого краю, адже саме по східному кордону Тернопільщини проходила умовна межа між ЗУНР та УНР.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео