Оксана Бучко

Представниця команди «За майбутнє» зуміла вивести у лідери Чернихівецьку ОТГ на Тернопільщині

120194343_166996628366629_1763843157526313437_o

Кандидатка в депутати Тернопільської обласної ради від політичної сили «За майбутнє» Марія Кіпибіда за короткий термін зуміла перетворити громаду в одну з кращих в області. Мова йде про Чернихівецьку ОТГ, яку, на жаль, Кабмін вирішив об’єднати зі Збаразькою ОТГ. Але Марія Кіпибіда тепер йде на вибори голови укрупненої громади, щоб і надалі залишати край у лідерах.

Сім фактів про кандидатку можна знайти у групі «Тернопільщина За майбутнє»:

  1. Від 2006 року керує Чернихівецькою сільською радою: спочатку була головою однієї сільради, а останні чотири роки керує новоутвореною об’єднаною територіальною громадою.
  2. Марія Кіпибіда корінна чернихівчанка. Тут народилася і виросла, тут закінчила восьмирічну школу, а потім вступила до Кам’янець-Подільського технікуму харчової промисловості.
  3. Після технікуму за направленням два роки працювала у колгоспі на Кременеччині, згодом перевелася до Тернополя і 10 років пропрацювала в облхарчопромі. Паралельно закінчила Одеський технологічний інститут (інженер-технолог консервного виробництва).
  4. На початку 2000-х п’ять років займалася підприємницькою діяльністю.
  5. Сприяла створенню Чернихівецької ОТГ.

Ми були одними з піонерів цього процесу ще у 2015 р., наголошує пані Марія. Знайшли спільну мову з представниками с. Старий Збараж, вирішили утворити громаду. Проте, вважаю, через штучні перепони тодішнього керівництва Збаразького району утворили ОТГ не відразу, а в грудні 2016 р. Через цю затримку громада втратила близько 2 млн грн допомоги із Держбюджету. 

6.Чернихівецька ОТГ під керівництвом кандидатки досягла неабиякого успіху:  за середнім рівнем бюджету на одного жителя громада посідала 7 місце в області, за рівнем 33-х основних показників 17-те.  Власні доходи бюджету громади складали 9,5 млн грн, і завдяки цим коштам вдалося відремонтувати школи, клуби і медичні заклади, покращити інфраструктуру населених пунктів, а також акумулювати кошти для культурних та спортивних заходів.

  1. Марія Кіпибіда не хоче, щоб Чернихівці у складі Збаразької ОТГ втратили усе здобуте. Тому планує продовжити своє керівництво.

Не хочу, щоб Збаразька ОТГ стала аналогом району, де ніколи і ні на що не було для сіл коштів, лише змінивши вивіску щоб розвивалося тільки місто, а села були на залишковому принципі. І міські, і сільські жителі громади повинні мати однакові права і однакові можливості для розвитку. Громада має підтримувати своїх виробників, захищати власних підприємців і надавати їм першочергове «зелене світло». І тоді нам вдасться досягти успіху, переконана Марія Кіпибіда.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео