Віра Олександрович

ПЛР-дослідження пройшли 40 людей, які контактували із головою Тернопільської ОДА Володимиром Трушем

Труш_лікарня

Голова обласної державної адміністрації (ОДА) Володимир Труш лежить у лікарні. Медики діагностували у нього пневмонію. Усі контактні особи також пройшли ПРЛ-дослідження.

Нагадаємо, у посадовця нещодавно виявили COVID-19. Тепер очільник отримує необхідну медичну допомогу (де саме у повідомленні не вказують – прим.), але продовжує працювати дистанційно. Про це в обласній держадміністрації повідомили сьогодні, 25 серпня. 

– Хочу наголосити, що Тернопільська область не залишилася без нагляду, – йдеться у повідомленні. – Навіть попри те, що деякі мої заступники теж захворіли на коронавірус і перебувають в лікарні. Я здійснюю керівництво областю дистанційно. Щойно провів скайп-нараду із керівниками райдержадміністрацій і головними лікарями районних лікарень. Пріоритетними напрямками залишаються запобігання поширенню коронавірусу, надання допомоги хворим, забезпечення лікарень ліжкомісцями для хворих на COVID-19…

Відеонарада
Відеонарада

Що цікаво, від час відеонаради фахівці прийняли рішення збільшити кількість ПЛР-досліджень у районах. Мовляв, до обласного лабораторного центру повинна щодня надходити максимальна кількість зразків від усіх контактних осіб і людей із коронавірусною симптоматикою. Адже «підступний вірус може не проявлятися фізично. Зокрема, пневмонію людина може не відчувати, хоча її здоров’я і життя вже можуть бути під загрозою».

– Коронавірус – це не жарт, не метод політичного впливу чи надумана технологія, – стверджує Володимир Труш. – Ситуація з захворюванням на COVID-19 на Тернопіллі залишається складною. Аж 385 осіб перебувають у лікарнях. Причому 14 із них – під кисневою маскою, 85 – на кисневому концентраторі і одна особа потребує апарату ШВЛ. 

Принагідно пан Труш наполегливо попросив усіх краян дотримуватися карантинних заходів. До слова, на Тернопільщині, як йдеться в повідомленні ОДА, уже готують 6 лікарень, де зможуть надавати допомогу хворим на коронавірус. Це – медустанови у Зборівському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Борщівському та Тернопільському районах.

– Відповідно до протоколу, працівники ОДА пройшли ПЛР-тестування. Насамперед дослідження пройшли ті 40 осіб, які безпосередньо контактували зі мною упродовж останніх днів. Приміщення облдержадміністрації продезінфікували, – повідомив Володимир Труш. 

Як повідомила заступниця начальника управління охорони здоров`я ОДА Лідія Чайковська, наразі інтенсивний показник захворюваності на Тернопіллі становить 474,8 випадків на 100 тисяч населення. В Україні він складає 280,3. Також в області зареєстрували 4 спалахи COVID-19: у Чортківській філії ТОВ «СЕ Борднетце» (м. Чортків), у КП «Тернопільводоканал», у Петриківському обласному геріатричному пансіонаті та у Теребовлянському психоневрологічному інтернаті. Завдяки вчасно вжитим заходам вдалося зберегти низький рівень летальних випадків внаслідок COVID-19. Проте, схоже, коронавірус ще не збирається залишати Тернопільщину.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної держадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео