Віра Олександрович

Про національно-патріотичне виховання у Тернополі тепер дбатимуть по-новому (фото)

Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання тепер працюватиме у Тернополі.

«За» таке рішення на 12-й сесії Тернопільської міської ради 4 лютого були 35 депутатів, тобто жодного голосу «проти» не знайшлося.

Ольга Похиляк

Доповідала з цього питання головна освітянка Тернополя Ольга Похиляк. Вона пояснила депутатам, що раніше такі органи були про обласній раді. Проте тепер своя Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання має бути і в громаді.

- Це рішення потрібно прийняти, враховуючи внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 р. за №999, - каже вона. – Відповідно, буде відразу затверджене і необхідне Положення про таку раду. Адже це стосується не лише питань освіти. У нас є військова частина, інші формування.

За рішенням депутатів, така Координаційна рада працюватиме над вдосконаленням роботи з питань національно-патріотичного виховання і забезпеченням узгодженості дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, закладів, громадських організацій у вирішенні питань, пов’язаних з національно-патріотичним вихованням у Тернопільській міській територіальній громаді (МТГ).

У залі Українського дому «Перемога»

- Персональний склад Координаційної ради формується за пропозиціями відповідних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, інститутів громадянського суспільства та затверджується розпорядженням міського голови, - пояснює Ольга Похиляк.

Депутати претензій не мали. Погодилися, що рішення – на часі. Докладно ознайомитися з Положенням про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при Тернопільській МТГ можна тут.

Довідка. Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання при Тернопільській міській раді є консультативно-дорадчим органом, утвореним для вивчення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері національно-патріотичного виховання та внесення пропозицій щодо їх вирішення на території Тернопільської МТГ.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео