Віра Олександрович

Про які сюрпризи-2017 варто знати тернопільським підприємцям? (фото)

ДФС_зима1 (Copy)

Фахівці фіскальної служби Тернопільщини проводять широкомасштабну масово-роз’яснювальну роботу щодо податкових новацій-2017. І не дарма – сюрпризів цей рік підприємцям підкинув чимало.

Про це повідомили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) у Тернопільській області.

Із 1 січня 2017 року набрали чинність зміни, внесені до Податкового кодексу Законом від 20 грудня 2016 р. № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» і Законом від 21 грудня 2016 р. за №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату України», - кажуть фахівці. – Тож у ГУ ДФС в області у всіх об’єднаних державних податкових інспекціях Тернопільщини проводить широкомасштабну роз’яснювальну роботу.

Так, нещодавно фахівці відомства провели семінар для понад сотні платників Чортківщини.

Торік законодавці прийняли три закони, що суттєво вплинули на Податковий кодекс України, - каже заступник начальника ГУ ДФС в області Сергій Господарик. - Зокрема, Закон «Про Держбюджет-2017», де визначили мінімальну зарплату у 3 200 грн. Крім того, два іншими законами внесли суттєві зміни як у єдиний соціальний внесок, так і в податки і збори, які сплачують у місцеві бюджети.

DSC_0026 (Copy)
DSC_0026 (Copy)

Консультують підприємців найкращі спеціалісти ГУ ДФС в області. Їх можна запитувати не лише про новації. Адже нині є шанс отримати належні консультації із будь-яких питань.

Лектори, використовуючи слайди, довели до учасників семінару інформацію про зміни із податку на доходи фізосіб і в оподаткуванні підприємців, адже із затвердженням нового розміру мінімальної зарплати – 3 200 грн і прожиткового мінімуму – 1 600 грн суттєві зміни відбулися у наданні соціальних пільг, сплаті єдиного внеску і в оподаткуванні «спрощенців».

Присутніх на семінарі також ознайомили із порядком нарахування і сплати єдиного внеску, визначеним Законом від 6.12.2016 р. за №1774 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Він підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, - наголошують у податковій. - Його сума не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць – 704 грн.

DSC_0057 (Copy)
DSC_0057 (Copy)

Водночас, кажуть фахівці, максимальна величина бази нарахування єдиного внеску для фізичних осіб-підприємців і осіб, які провадять незалежну професійну діяльність на 2017 рік становитиме: із 1 січня – 40 000 грн (1600 х 25); із 1 травня – 42 100 грн (1684 х 25); із 1 грудня – 44 050 грн (1762 х 25).

Йшлося і про скасування із 1 січня цього року спецрежиму оподаткування ПДВ сільськогосподарських підприємств, зміни у реквізитах податкових накладних і порядку їх реєстрації, відповідальність за порушення порядку складання податкових накладних та розрахунків коригування тощо, - уточнюють у податковій. - На семінарі значну увагу приділили і змінам з екологічного податку, рентної плати, плати за землю, податку на нерухоме майно, транспортного і акцизного податків.

Нагадаємо, актуальні питання щодо змін податкового законодавства постійно висвітлюють на субсайті територіальних органів ДФС у Тернопільській області веб-порталу ДФС України, у соціальній мережі «Facebook» і на каналі «Youtube».

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео