Проблеми з реєстром виборців має значна частина жителів Тернопілля

2 (1)

Жителям Тернопільщини, яким виповнилося 18 років та які мають право голосувати, не раз нагадували про те, що варто перевірити себе у списку виборців.

В останні дні перед голосуванням питання перевірки себе у Держреєстрі, включення відомостей у реєстр, зміни виборчої адреси почастішали, пише ОПОРА.

Одна із проблем частини жителів області, а це 15% серед тих, хто звертався за консультацією, – відсутність своїх даних у Держреєстрі. Але для того, щоб змінити ситуацію, потрібно було звернутися до відділу введення ДРВ. Це виявилося проблемно для більшості з них через те, що звернення має бути за місцем реєстрації. Адже не всі можуть дістатися до місця реєстрації, аби владнати дану ситуацію. І єдиним виходом із неї залишається звернутися до суду.

Та є частина громадян, які відсутні у Реєстрі через те, що зняті з місця реєстрації. Причиною цьому, у більшості випадків, є питання призначення субсидій. На сьогодні, в області більше 20 тисяч людей проживають без реєстрації. За законом, людям, які не мають реєстрації, адреса для голосування надається через соцслужби або центром обліку, який веде облік бездомних осіб.

До слова, на Тернопільщині винесли лише одне рішення про включення списку виборців особи без реєстрації.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео