Орест Сарматський

Проект закону про ринок землі оприлюднено для обговорення (Агроновини)

земля

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства опублікувало для обговорення проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Про це свідчать дані на сайті міністерства.

Як зазначається у пояснювальній записці, проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» розроблений з метою формування законодавчого поля для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення, забезпечення конституційних прав громадян України на вільне розпорядження своєю власністю, створення прозорих умов для набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами та юридичними особами України.

Документом визначаються особливості правового регулювання обігу земельних ділянок сільськогосподарського призначення на основі ринкових механізмів переходу прав на земельні ділянки:

- з 1 жовтня 2020 р. скасовується заборона на відчуження земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності;

- визначається суб»єктний склад осіб, які можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення: громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов«язком відчужити ділянку протягом року.

В Україні дослідили ринок органічної плодоовочевої продукції

В Україні презентували видання першого дослідження ринку виробництва органічних ягід, фруктів і овочів — тенденцій, реальної ситуації та прогнозів розвитку ринку.

Як повідомили ініціатори проведення дослідження — Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), дана робота дає повну картину динаміки ринку, його проблем і можливостей, розвіює міфи про органічне виробництво, які гальмують розвиток галузі, пише Agroportal.

Дослідження провели спільно три проекти, які діють на органічному ринку України: сертифікаційний орган «Органік Стандарт», навчальний і консультаційний проект Organic Business School та Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Видання складається з двох частин: фактичні цифри та виміри ринку від «Органік Стандарт» (обсяг ринку, кількість виробників, обсяг виробництва по різних культурах, обсяг експорту); аналіз даних від досвідчених практиків ринку, експертів та кількісне опитування операторів ринку, які провели та зібрали Organic Business School та UHBDP.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео