Віра Олександрович

Прокурори з Тернопільщини курують справу хабарника з Управління Держпраці сусідньої області (фото)

Хабар3

На отриманні хабаря викрили начальника Управління Держпраці в одній з областей Західного регіону. Процесуальне керівництво у справі здійснюють співробітники Тернопільської обласної прокуратури.

Це зробили для того, щоб слідство було об'єктивним, запевнили у пресслужбі нашого контролюючого органу сьогодні, 20 жовтня. У повідомленні, зокрема, йдеться (цитуємо): «За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури викрили начальника Управління Держпраці в одній з областей Західного регіону. Він отримав понад 67 тис. грн неправомірної вигоди від представника товариства…».

Хабар1
Хабар1

Звинувачують чоловіка за ч. 3 ст. 368 КК України – «діяння, передбачене частиною 1-ю або 2-ю цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди». Карається таке в Україні позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, із конфіскацією майна.

- За версією слідства, посадовець вимагав від представника товариства, що проводить навчання із питань охорони праці, неправомірну вигоду за створення комісій, проведення процесу навчання і перевірки знань та підписання ним відповідних посвідчень про здачу навчального матеріалу, - кажуть у прокуратурі. - На початку вересня чиновник через посередника одержав частину неправомірної вигоди - 28 500 грн. Це гроші за підписані ним 114 посвідчень про перевірку знань.

Хабар2
Хабар2

Учора, 19 жовтня, посадовець отримав решту суми - 39 тис. грн за решту 147 посвідчень. Після одержання неправомірної вигоди, чиновник був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

- Вирішується питання про повідомлення особі про підозру, відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу, - додають у прокуратурі. – До слова, викриття правопорушника проводили спільно із працівниками СБУ в Івано-Франківській області і слідчими ТУ ДБР, розташованого у Львові.

Розслідування наразі триває. Про його результати у Тернопільській обласній прокуратурі повідомлять згодом.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео