Ростислав Фук

Просять підписати петицію про присвоєння Героя України загиблому командиру з Тернопільщини

Три місяці захисник вважався зниклим безвісти. Світла пам’ять

Петицію про присвоєння звання «Герой України» 42-річному загиблому захиснику Володимиру Пелипіву опублікували на офіційному інтернет-представництві президента. Авторка петиції – сестра бійця Людмила Ковач.

Володимир був командиром відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту 55 окремого стрілецького батальйону 63 окремої механізованої бригади. На військову службу призваний 25 червня 2022 року.

Народився 10 березня 1981 року в селі Воробіївка Тернопільського району. Під час бойової служби перебував у Лиманській, Сіверській та Соледарській громадах Донецької області, де і загинув 30 червня 2023 року в результаті авіаудару збройними силами російської федерації.

Нагадаємо, 3 місяці Володимир вважався, як такий, що пропав безвісти. Але рідні не втрачали надії на те, що він знайдеться живим та неушкодженим.

Володимир з честю виконав свій обов'язок, щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі та українському народові. За час служби у побратимів мав авторитет порядної людини, ризикував життям заради їх спасіння та завжди був готовий прийти на допомогу. Я пишаюся своїм братом, діти - татом, а мати та батько своїм сином  -Героєм. Володимир віддав своє життя за нас із вами, за вільну й неподільну Україну за спокійне, мирне небо та щасливе майбуття для своїх дітей, – йдеться в дописі.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Фото Підволочиської селищної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео