«Припиніть істерику і цькування»: Тимошенко заступилася за Конституційний Суд

42_main-v1604001129

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликала депутатів «припинити істерику» і утриматися від цькування Конституційного Суду за його рішення про скасування низки антикорупційних норм законодавства.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Як написала Тимошенко на своїй сторінці в Facebook, вона закликає Верховну Раду розглянути законопроєкт, який, за її словами, дозволить розблокувати роботу антикорупційних органів і не суперечить Конституції.

– З приводу декларацій і масового “все пропало”. Закликаю колег припинити істерику і цькування КСУ і зосередитися на вирішенні проблеми… Ми пропонуємо всім лідерам фракцій невідкладно розглянути законопроєкт, підготовлений нашою командою, який розблокує роботу антикорупційних органів і при цьому не буде суперечити Конституції, як той, що приймався поспіхом і зараз визнаний неконституційним, – написала вона.

Також Тимошенко запропонувала всім лідерам фракцій терміново зібратися на консультації, щоб уже у вівторок в режимі ad hoc проголосувати цей законопроєкт у Верховній Раді і «виправити помилку, яку самі ж депутати і допустили, коли приймали деякі положення закону, що суперечать Конституції України».

Крім цього лідер ВО «Батьківщина» закликала всіх відповідальних політиків і держслужбовців добровільно оприлюднити свої декларації.

Після цього колишній депутат Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі зазначив, що Тимошенко зацікавлена в збереженні нинішнього складу Конституційного суду. «… їй важливо зберегти нинішній склад КС, в який входить обраний за її квотою суддя Сергій Сас. Який, до речі, голосував разом з усією «групою Януковича» в КС – на чолі з нинішнім головою ТУпицьким», – написав Лещенко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео