Віра Олександрович

За що подякував голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко

Головко

Зміни і доповнення внесли до «Програми розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на 2019-2021 рр.». Депутати Тернопільської обласної ради погодилися на це під час 2-ї сесії, що відбулася 17 березня.

Зауважу, на такий крок політики пішли, розглянувши клопотання Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс» і враховуючи рекомендації постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності (голова – Василь Хомінець із фракції партії «За майбутнє»).

- Я дуже дякую депутатам за підтримку, - каже голова обласної ради Михайло Головко. – За те, що вони підтримали мою ініціативу, щоб закласти кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на відновлення полоси Тернопільського аеропорту. Я щиро переконаний, що Тернопіль – як обласний центр – без летовища існувати не може. Зрештою, такий об'єкт дуже потрібен всій області.

Отже, внесені депутатами зміни стосуються вирішення питання щодо додаткового землевідведення для забезпечення реалізації концепції розвитку та сертифікаційної придатності аеродрому, розроблення техніко-економічного обґрунтування проектів цілісного концепції розвитку майнового комплексу аеропорту «Тернопіль», що увійшли в концепцію розвитку аеропорту, а також - розроблення проектно-кошторисної документації із реконструкції периметрової огорожі, загальною протяжністю 14 300 м. Окрім того, документ передбачає: ремонт трансформаторної підстанції, реконструкцію існуючої периметрової огорожі аеропорту, проведення експертизи реалізації концепції ТЕО, проектів аеропорту «Тернопіль» і розроблення містобудівної документації. Також у змінах йдеться про розроблення проектної документації із реконструкції ШЗПС (злітно-посадкової смуги – прим.). Власне, без переліченого у нашому аеропорту не зможуть сідати великогабаритні літаки. А саме такі нині є популярними у світі, особливо при транспортних перевезеннях вантажів. Докладніше з усіма нюансами можна ознайомитися ТУТ.

Нагадаємо, у порядку денному 2-ї сесії Тернопільської обласної ради було 66 питань. Перед розглядом пунктів, що стосувалися господарки краю, депутати розглянули звернення.

Фото з сайту обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео