Орест Сарматський

Рекордно великий пиріг спекли на фестивалі малини (Агроновини)

2801 (Copy)

В Україні почався сезон збору малини. У селі Чернятин Вінницької області його відзначили “Малина Фестом”.

Під час заходу було встановлено рекорд – жителі Северинівської громади спекли найдовший малиновий пиріг, повідомляє SEEDS.

Довжина смаколика-рекордсмена – 18 метрів.

На фестиваль запросили Представників Національного Реєстру Рекордів України. Вони визнали 18-метровий пиріг найбільшим в країні, і внесли відповідний запис до Книги рекордів України, повідомляє agrotimes.ua.

Крім найдовшого пирога учасники фестивалю готували пиріжки, торти з малиною. Також можна було придбати незвичні страви, як-от фруктовий борщ з малиною. А ще – м’ясо та рибу під малиновим соусом.

Усі кошти, зібрані на “Малина Фесті”, витратить на лікування дітей з онкологічними захворюваннями.

Нагадаємо, що малина є найпопулярнішою ягідною культурою серед українських органічних виробників. Кількість сертифікованих операторів органічного ягідного виробництва в Україні наближається до сотні.

Лідером за популярністю серед культур є малина (51 виробник із загальною площею понад 280 га), 19 операторів вирощують суницю садову на загальній площі трохи більше як 25 га.

Джерело: seeds.org.ua

   

Сучасну сільськогосподарську техніку продемонструють на виставці

З 7 по 9 вересня за підтримки Вінницької міської ради та Вінницької обласної ради проходитиме нова сільськогосподарська виставка «АГРО-Вінниця».

У події візьме участь близько 200 українських виробників та дилерів сучасної сільськогосподарської техніки. Учасники презентуватимуть нову техніку та устаткування не лише на стендах, а й в справжніх польових умовах за допомогою демо-показів. Лише під час виставки техніку можна буде придбати за спеціальними комерційними пропозиціями, повідомляє SEEDS.

На виставці буде представлена широка лінійка сільськогосподарської техніки та устаткування від найвідоміших виробників та дилерів. Більше того, в рамках «АГРО-Вінниця» відбудуться видовищні демо-покази на ґрунті, який не оброблявся більше 3-х років. Це дасть змогу оцінити ґрунтообробну техніку при найскладніших умовах та обрати кращих із кращих.

Зробити правильний вибір у техніці або у агро запчастинах будуть допомагати справжні професіонали своєї справи – учасники «АГРО-Вінниця».

Якісні поради, новини аграрного ринку, сучасні тенденції, консультації щодо отримання державної підтримки можна буде почути під час ділових заходів – тематичних форумів та конференцій. Участь у діловій програмі «АГРО-Вінниця» візьмуть представники профільних міністерств, асоціацій, бізнесу та міжнародні експерти.

Місцем проведення події є територія аеропорту «Вінниця», що дозволить максимально презентабельно представити всю техніку, а відвідувачам почувати себе максимально комфортно.

Джерело: seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео