Ріпчаста, біла, синя: скільки коштує цибуля на ринку у Тернополі

Покупці, з якими поспілкувалися журналісти Терену, використовують цибулю для приготування багатьох страв, адже без цього овоча на кухні просто не обійтися

Цибулю різних сортів можна придбати на ринку у Тернополі. Тож покупці вже можуть зробити запаси цього популярного овоча на осінь і зиму. Які зараз ціни, дізнавалися журналісти Терену.

Цибулю на тернопільський ринок привозять переважно з Миколаєва та Заліщиків. 

Кілограм найбільш поширеної ріпчастої цибулі коштує від 10 до 18 гривень. Ціна залежить від розміру плоду. Синя кругла цибуля дорожча – від 30 до 50 грн за кілограм. Пласка синя – 60 гривень. Біла, або як її ще називають салатна – близько 30 гривень за кілограм.

Всі сорти цибулі можна буде придбати на ринку упродовж року, однак ціни можуть змінюватися залежно від сезону, зазначають продавці. Як кажуть вони, чи зміниться ціна найближчим часом, спрогнозувати важко. Подорожчання зазвичай буває навесні, коли закінчується старий врожай, а нового ще немає. 

Покупці, з якими поспілкувалися журналісти Терену, кажуть, що купують цибулю час від часу в міру споживання. Використовують її для приготування багатьох страв, адже без цього овоча на кухні просто не обійтися.  

Детальніше – у сюжеті:

Читайте також: На Тернопільщині дозріває урожай фіолетової ялтинської цибулі.

Автор: Дмитро Юрас

Фото, відео: Руслан Жиров

Вибір читачів за тиждень

Відео