Оксана Мацьопа

Працівники Держпродспоживслужби провели рейди на стихійному ринку у Тернополі

Фахівці контролюють стихійну торгівлю на прилеглій біля ринку території

На ринку у Тернополі пройшли рейди щодо ліквідації місць стихійної торгівлі харчовими продуктами. Про це повідомили в управлінні Держпроспоживслужби Тернопільської області.
Фахівці Держпродспоживслужби працювали разом із поліцейськими та працівниками муніципальної інспекції.

В ході спільних відпрацювань виявили факти продажу молока, кисломолочного сиру, сметани, битої птиці та кролів, ковбасних виробів власного приготування без супровідних документів, які б могли засвідчити якість, безпечність та простежуваність даної продукції.

Торгівля швидкопсувними харчовими продуктами здійснюється з землі, при високій температурі, з порушенням правил температурних режимів, в антисанітарних умовах, без проведення досліджень в лабораторії ветеринарно – санітарної експертизи та без супровідних документів, які б засвідчували безпечність та походження вказаної продукції. У приватних осіб, які реалізовують продукцію тваринного походження відсутні особові медичні книжки із результатами проходженням періодичних медичних оглядів,- повідомили в Держпродспоживслужбі

Працівники Тернопільського районного управління проводили бесіди та роз’яснювальну роботу з продавцями щодо порушень правил торгівлі швидкопсувними продуктами харчування у невстановлених місцях. Додатково також попередили контролерів ринку щоб ті не допускали і не надавали торгові місця на прилеглій території біля ринку у невстановлених місцях.

Вибір читачів за тиждень

Відео