Ростислав Фук

Роботи-розвідники і сапери: на полі бою будуть задіювати інноваційну техніку (фото)

Виведення особового складу з найбільш небезпечних зон і заміна його роботами є одним із пріоритетних завдань Сирського

За дорученням Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського про «Збереження життя військовослужбовців», Міністерство оборони України прискореними темпами розвиває інноваційні проєкти, щоб здобути технологічну перевагу на полі бою. Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного ТЦК СП.

Так, на одному з полігонів ЗСУ проводять випробування комплексного застосування безпілотних систем для інтеграції «залізних солдатів» до виконання завдань у загальній системі бойових порядків військ. Тут бойові завдання виконують роботи – дрони-розвідники, дистанційно керовані кулемети на турелях, роботи-сапери, наземні роботи-логісти тощо.

Проєкт передбачає комплексне застосування наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем для виконання певних бойових завдань. Фахівці, залучені до його втілення, зазначають, що реалізація цього задуму є перспективою найближчого майбутнього, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, командування армії хоче забезпечити виведення особового складу з найбільш небезпечних зон і замінити його роботами.

Фото з допису Тернопільського обласного ТЦК СП

Вибір читачів за тиждень

Відео