Тамара Коблик

росія знову завдала масованого ракетного удару (фото, відео)

За останню добу ворог атакував кілька разів, найбільше постраждали Харків та Вінниця

Сили ППО під час нічної атаки 26 травня збили 31 з 31 шахеда та 12 з 12 крилатих ракет, запущених російськими військами по Україні. Водночас захисникам неба не вдалося збити дві ворожі ракети Кинджал. Про це на ранок у своєму телеграм-каналі повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

За його словами, у ніч на неділю, 26 травня, росіяни завдали ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням 14 ракет та понад трьох десятків ударних БпЛА.

Війська РФ запустили зокрема дві аеробалістичні ракети Х-47М2 Кинджал із літаків МіГ-31К. Пуски здійснювались з повітряного простору Тамбовської області РФ.

Також росіяни запустили по Україні 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС з Саратовської області РФ та 31 дрон-шахед, яку біли запущені з Приморсько-Ахтарська та Єйська в РФ і мису Чауда в окупованому Криму.

Як розповів Олещук, силам ППО вдалося збити 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 31 ударний БпЛА Shahed-131/136.

До відбиття атаки були залучені зенітні ракетні підрозділи, винищувачі, засоби РЕБ та мобільні вогневі групи. Ворожі цілі зокрема збивали у Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій та Чернігівській областях.

Уночі в більшості областей України було оголошено повітряну тривогу. Росіяни атакували ракетами та дронами. Зокрема вибухи чули на Хмельниччині. На Вінниччині є влучання у житловий будинок.

Вранці в головному управлінні ДСНС Вінниччини повідомили, що руйнування житлових будинків відбулось у місті Жмеринка внаслідок падіння уламків дронів.

Пошкоджено 3 чотириповерхових житлових будинки, 7 приватних житлових будинків та 6 легкових авто.

Постраждало 3 людей, які від госпіталізації відмовилися.

Із квартир евакуйовано 40 людей.

На місці події працювали психологи ДСНС. Наразі рятувальники проводять аварійно-рятувальні роботи по демонтажу нависаючих конструкцій з поверхів будинку, що становлять загрозу для перехожих, - зазначають в ДСНС.

У Харкові зросла кількість загиблих та поранених унаслідок російських ударів по місту 25 травня.

Станом на ранок 26 травня відомо вже про 12 загиблих внаслідок російського удару по «Епіцентру» у Харкові. Особи десятьох загиблих поки що не вдалося ідентифікувати.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Ти часом слідчі збирають зразки ДНК рідних зниклих безвісти внаслідок удару по гіпермаркету у Харкові, повідомили у Нацполіції.

Поруч з місцем теракту розгорнута робота оперативного штабу слідчого управління. Тут проводиться відбір зразків ДНК у родичів осіб, які вважаються безвісно зниклими внаслідок ракетного удару. Втрачений зв’язок з 17 громадянами, які могли перебувати в супермаркеті. Встановлюються їхні рідні та близькі для збору зразків ДНК. У родичів, які вже звернулися до поліції, відбирається букальний епітелій, — йдеться у повідомленні.

Понад 16 годин тривала ліквідація пожежі в харківському будівельному гіпермаркеті, спричиненої прицільними ударами росії. Вогонь поширився на понад 13 тис. кв. м. 

Завдяки безперервній героїчній роботі рятувальників пожежу повністю ліквідовано. 

Російський обстріл забрав життя 12 осіб, ще 43 травмовано. 16 людей вважаються безвісти зниклими. Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко у своєму телеграм-каналі.

 
Фото ДСНС Вінниччини та Харківщини, Патрульної поліції Харківщини
 
Відео ДСНС Вінниччини

Вибір читачів за тиждень

Відео