Орест Сарматський

Розкрито імена «покровителів» аграрного рейдерства (Агро-новини)

вер12

Сучасне рейдерство має потужний захист з боку держави, а головний бандит сьогоднішньої України — це чиновник з його владою, контрольованою правоохоронною системою і цілковитою лояльністю з боку судів. Таку думку висловив президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки Сергій Шабовта в інтерв’ю AgroPolit.com.

За його словами, рейдерське ОЗГ вже сформоване, а злочинна влада функціонує понад 25 років.

«Сім’я» Януковичів була далеко не першою та аж ніяк не останньою. Теперішня влада теж злочинна. Понад те, вона як ніколи раніше екзальтована навколо того, щоб захопити все, що тільки можна. У цьому плані нинішній склад ВРУ, його «якість» і потенційна злочинність є неймовірно високими», — наголошує Сергій Шабовта.

Він додає, що південь України (Полтавщина, Кіровоградщина, Миколаївщина) мучить клан під головуванням народного депутата Юрія Берези. Навколо нього сформовані спеціальні фахові підрозділи.

«Це й куплені чиновники Мін’юсту, і ціла купа державних реєстраторів, які у порушення усіх законодавчих норм роблять перереєстрації тощо.  Також залучено низку нотаріусів, які завжди зможуть підробити вам документи. І, звичайно, це ті люди, які беруть на себе сміливість ставати новими власниками «віджатих» підприємств. Як правило, це — злочинці, які вже мають судимість і руки яких по лікоть у крові. Але це нікого не зупиняє», — розповів президент асоціації.

 

1201
1201

Крім цього він зазначив, що стикався з ім’ям Юрія Берези не один раз, але є й інші кришувальники аграрного рейдерства.

«Щодо всіх інших — достовірно не скажу, не маю доказів, але це, передусім, представники «Народного фронту». Це й чернівецька команда, від дій якої «стогне» вся Буковина та більша частина Західної України. І до того ж дніпровський клан, який під прикриттям депутатських мандатів (привіт СРСР), жорстко тисне на Кіровоградщину й Полтавщину. Саме там, до речі, розташовані найбагатші землі. У світі, причому. Думаю, це більше питання кланового розподілу. Зважаючи на те, що злочини рейдерів однаково покриваються всіма гілками влади, розподіл іде між Президентом і прем’єром», — підсумував Сергій Шабовта.

Серпень став найприбутковішим місяцем для молочарів за останні 4 роки

Українській молочний індекс (УМІ) практично, не змінився в серпні 2017 р. Про це повідомив економіст департаменту технічного співробітництва продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

Про це повідомляє AgroPolit.com.

За словами експерта, в цілому ж поточний сезон наразі дозволив професійним виробникам молока заробити в середньому на 36% більше, ніж в попередній сезон, або на 9% більше, ніж в середньому за останні п'ять років за аналогічний період, або на 19% більше, ніж за останні три роки.

1202
1202

«А щодо серпня 2017 р., то він був найприбутковішим за останні чотири роки, і на 54,7% прибутковішим, ніж аналогічний місяць минулого року. В вересні очікується зростання УМІ. В останні три роки в вересні УМІ зростав в середньому на 13-14%», - підсумував Андрій Ярмак.

За його словами, протягом літнього періоду (період «великого молока»), УМІ лишався майже абсолютно стабільним, коливаючись в межах 1,5%.

Стабільність переробки була ще вищою. Отже, це дуже пов'язані між собою речі.

Лише одиниці бджолярів займаються промисловим виробництвом меду

Основна проблема українського бджільництва полягає у тому, що українські  пасічники - це переважно любителі. Для більшості виробників меду пасіка – це хобі.

За словами економіста департаменту технічного співробітництва ФАО Андрія Ярмака, виробники меду не можуть самостійно експортувати продукцію.

Про це повідомляє hyser.com.ua.

«Буквально одиниці виробників займаються промисловим, тобто професійним виробництвом меду», - зазначив Андрій Ярмак.

На його думку, це є причиною низької рентабельності виробництва меду в Україні.

1203
1203

«Для більшості про прибуток взагалі не йдеться - люди просто продають надлишок», - пояснив експерт.

Українські пасічники отримують 30-40 кг меду від однієї бджолородини, тоді як при правильному підході можна отримати втричі більше.

Вибір читачів за тиждень

Відео