Оксана Бучко

Рустам Ергешов: «Нові тарифи у час карантину демонструють непрофесійність влади»

Безымянный

Про свою незгоду із тарифною політикою уряду заявили і депутати Тернопільської міської ради. Саме з розгляду цього питання розпочалося чергове засідання сесії. Представник депутатської групи «За майбутнє» Рустам Ергешов зазначив, у час карантину підняття цін на енергоносії є неприпустимим.

– На сьогоднішній сесії ми підтримали рішення щодо відміни тарифів, які були прийняті непрофесійно. У час карантину, коли немає ресурсів у людей, це неприпустимо ставити такі драконівські тарифи. Ми, як і представники обласних і районних рад, територіальних громад,  зробили звернення до уряду щодо відміни цих тарифів, - зазначив Рустам Ергешов.

Розглянули на сесії і чимало інших питань. Серед них затвердження генеральних планів сіл ТМГ, яких не було десятиліттями.

– Левова частка питань на сесії – це земельні питання. Також ми зробили звернення щодо громадських перевезень, роботи ліцеїв. Розглянули прийняття генеральних планів двох сіл Тернопільської громади, ще будемо розглядати на наступних засідання інші села. Адже містобудівна документація потребує цього. Бо у деяких селах, які приєднали, генеральні плани робили ще у 1970 році, – розповіла депутатка від фракції «За майбутнє» у ТМР Любов Вовк.

Звернулися депутати до уряду і щодо збільшення кількості місць у громадському транспорті. Сьогодні діють карантинні обмеження, які дозволяють перевозити пасажирів тільки на сидячих місцях. Така ситуація не влаштовує ні перевізників, які працюють у збиток, ні пасажирів, яким складно вчасно дістатися на роботу. У зверненні пропонується, збільшити кількість пасажирів на 50%, дозволених у транспорті, стоячих місць.

Відео – Павло ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео