Оксана Бучко

Серед нагороджених Президентом є спортсмен з Тернополя

41192024_10213779904826130_839613574623002624_n

Із нагоди Дня фізичної культури і спорту керівнику колегії суддів України з веслування на байдарках і каное Богдану Балабану присвоїли почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Він розпочав свою діяльність у Тернополі, коли у 12-річному віці прийшов у секцію веслування на байдарках і каное обласної ради ДСТ «Динамо».

Детальніше про це публікує Віктор Мацикур у Facebook.

На Спартакіаді школярів у каное-одиночці на 500-метрівці виборов срібну нагороду. Переможець динамівських чемпіонатів у каное-двійці разом з товаришем Любомиром Мосійчуком. Призер динамівських чемпіонатів з лижних гонок та один із перших, хто представляв нашу область з біатлону (тоді вони називались «перегони лижних патрулів»). Богдана Балабана навіть запросили до юнацької збірної команди України з біатлону. Проте спортсмен надав перевагу веслуванню.

Після закінчення Тернопільського державного педагогічного інституту та служби в Збройних силах у 1978 році Богдан Павлович розпочав трудову діяльність на посаді тренера з веслування на байдарках і каное в Тернопільському ДСТ «Буревісник». Як тренер він підготував п’ять майстрів спорту СРСР, очолював збірні команди з веслування на байдарках і каное Тернопільської області та Всесоюзного добровільного товариства профспілок. Команди під керівництвом Богдана Павловича ставали переможцями чемпіонатів України та колишнього Радянського Союзу.

Працюючи директором Тернопільської ДЮСШ «Буревісник», Богдан Балабан організував тренерський колектив, який впродовж двадцяти років стає переможцем обласного огляду-конкурсу на кращу організацію фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.

В 1987 році Богдан Павлович – організатор чемпіонату колишнього СРСР, а з 1983 до 1996 років – чемпіонатів України з веслування на байдарках і каное, що проводились в місті Тернопіль, з 2002 до 2005 року – міжнародних змагань.

З 2005 року і до сьогодні очолює колегію суддів України з веслування на байдарках і каное, Член виконкому Федерації каное України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео