Тамара Коблик

Командиру Сергію Коновалу з Тернополя присвоїли звання «Герой України»

Воїн загинув у боях біля Часового Яру на Донеччині 6 квітня 2024 року. Вічна пам'ять і шана

Полеглому воїну з Тернополя Сергію Коновалу присвоїли звання «Герой України». Про це йдеться в тексті Указу, опублікованому на сайті офіційного представництва Президента України.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” КОНОВАЛУ Сергію Сергійовичу – лейтенанту (посмертно), - йдеться у тексті Указу.

Читайте також: У Тернополі з’явиться вулиця на честь захисника Сергія Коновала

Довідка. Сергій Коновал народився 29 травня 1992 року в Тернополі.

Навчався в Тернопільській загальноосвітній школі № 19. Закінчив Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського (за спеціальністю — стоматолог).

Член пластового куреня Орден Хрестоносців, учасник Революції гідності. Від березня 2014 року був парамедиком добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» ДУК «Правий сектор», згодом — командир 6-ї резервної сотні ДУК «Правий сектор». Брав участь у боях за Станицю Луганську, Піски, Мар'їнку, Авдіївку.

Під час повномасштабного російського вторгнення служив командиром 2-ї стрілецької роти «Сталева сотня» 2-го стрілецького батальйону ім. Хаммера 67 ОМБр. Учасник боїв за Київщину, Харківщину, Донеччину та Бахмут. Згодом воював на Лиманському напрямку. Загинув 6 квітня 2024 року разом із побратимом Тарасом Петришиним біля м. Часів Яр на Донеччині.

19 квітня 2024 року Сергію Коновалу було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно).

Вибір читачів за тиждень

Відео