Шахрай з Бучача «торгував» на OLX

телефон

33-річний бучаччанин організував «торги» на популярному сайті OLX. Його приманливий товар — телефон iPhone 6 за привабливою ціною.

Гроші йому надходили з усіх куточків України, проте жоден з покупців так і не отримав товару, бо продавець виявився звичайним шахраєм, пише nova.

Як розповів начальник Бучацького відділення поліції Ярослав Побуринний,  свою «діяльність» чоловік розпочав ще торік восени. На безкоштовному сайті оголошень розмістив інформацію про продаж мобільного телефону iPhone 6. За дзвінками від покупців пішли грошові перекази — люди надсилали завдатка: хто п’ять тисяч гривень, хто десять. Натомість він не мав жодного телефону на продаж, торгував, так би мовити, повітрям, а люди вірили.

Спочатку обдурених покупців він “годував” обіцянками, однак на початку січня до поліцейських надійшла перша заява від мешканця Хмельниччини, в якого бучаччанин видурив майже 11 тисяч гривень.

— Зловмисник намагався залагодити конфлікти з тими покупцями, що часто телефонували йому, вимагаючи повернення коштів та погрожуючи звернутись до поліції, — розповів слідчий районного відділення Роман Грисюк. — Шахрай декому навіть повернув частину грошей. Про це свідчать вилучені у підозрюваного під час обшуку  понад 170 квитанцій про переказ коштів.

Щоб подавати нові «незаплямовані» оголошення про продаж гаджетів, зловмисник змінював номери телефонів. Про масштаби діяльності 33-річного пройдисвіта можна лише здогадуватися. Наразі до поліцейських звернулися понад 20 осіб, котрі постраждали від дій шахрая. І в кожному випадку втрати складають не менше 10 тисяч гривень. Давати свідчення про злочини, вчинені мешканцем Бучача, до поліцейських приїжджають потерпілі з  усіх куточків Тернопільщини, Київщини, Хмельниччини, Одещини, Житомирщини, Львівщини, Закарпаття, Волині та інших регіонів. Люди  в один голос заявляють — не сумнівалися у чесності продавця, адже він надавав свої анкетні дані, навіть надсилав копії документів. Шахраю оголошено підозру та обрано запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт.

Вибір читачів за тиждень

Відео