Юля Вітюк

«Шансів списати немає»: як відбуватиметься цьогорічне ЗНО на Тернопільщині

Триватиме мультипредметний тест 90 хвилин

На Тернопільщині на ЗНО зареєструвались близько 10 тис. учнів, серед них ті, які були змушені покинути власні домівки та тимчасово проживають у нашій області. Тестування складатимуть на базі 14 навчальних закладів. Про це повідомив під час брифінгу повідомив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Ми обрали ті заклади, в яких можемо забезпечити максимальну безпеку, в яких є укриття та буде відпрацьований механізм поведінки під час «повітряної тривоги,— каже він.

Нагадаємо, цьогорічне тестування включатиме один іспит. Який складатиметься з трьох предметів: української мови та літератури, історії України та математики. З кожного предмету буде 20 питань. Триватиме мультипредметний тест 90 хвилин.

Володимир Труш наголосив, питання на які учні відповідатимуть першого дня, не будуть повторюватись на наступні, тому шансів списати - немає. 

Також органам місцевого самоврядування доручили протестувати комп'ютери. Для тестування  будуть залучати ноутбуки, які купили педагогам для дистанційного навчання, а це 1798 одиниць.

Нагадаємо, ЗНО цього року можна буде скласти у країнах ЄС. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео