Юля Вітюк

Псевдоволонтери надсилають фейкові листи від імені Тернопільської військової адміністрації — будьте обережні

Лист надходить до окремих підприємців на електронні пошти, у соцмережі з проханням перерахувати кошти

Псевдоволонтери надсилають фейкові листи від імені обласної військової адміністрації щодо надання коштів приватним особам для волонтерської допомоги. Зараз правоохоронці з’ясовують всі обставини. Про це повідомив 22 квітня начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол під час брифінгу Тернопільської військової адміністрації.

Цей лист надходить до окремих підприємців на електронні пошти, у соцмережі з проханням перерахувати кошти для фізичної особи. Лист на захист України, підпис не керівника військової адміністрації, печатка продубльована стара, бланк зроблений не такий, як має бути, — розповів він. — Люди, на жаль, не всі розбираються в цьому і навіть перераховують кошти, перераховують шахраям.

Зараз поліція з’ясовує обставини надсилання фейкових повідомлень, також блокує рахунки. Олександр Богомол закликав людей бути уважними.

Якщо з'являється якийсь лист від керівника органу військової адміністрації, правоохоронного, тому що я також підписую такі листи, ми пишемо чітко, кому ця допомога надійде, для конкретного правоохоронного органу, військової частини і тд, — наголосив він.

Також поліцейський рекомендує будь-яку гуманітарну допомогу передавати актами прийняття-передання, ставити на баланс у військових частинах, правоохоронних структурах, оскільки вся допомога має бути цільова.

Як повідомляв раніше Олександр Богомол, на Тернопільщині з’явилося чимало шахраїв, які підлаштовуються під реалії сьогодення і наживаються на довірливих людях. Так, нещодавно вимушена переселенка втратила всі заощадження під час пошуку квартири в оренду у Тернополі

Нагадаємо, днями до Тернополя під виглядом гуманітарної допомоги привезли брендовий одяг та взуття для магазинів. Незаконний збут партії товаріі заблокували працівники СБУ разом з прикордонниками та митниками. 

Фото з брифінгу Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео