Юлія Пацкаль

Шар пилу, купи цегли, немає питної води: тернопільський коледж не облаштував сховище для студентів (відео)

В укритті немає навіть туалету, натомість є купи пилу та цегли

Студенти Технічного коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя під час повітряної тривоги змушені ховатись в непідготовленому укритті. На відео, яке опублікувала тернополянка Наталія Швайка Репак, видно: бруд, шар пилу та купи цегли, на яких змушені сидіти діти.

8 років війни, 8 місяців повномасштабного вторгнення, 2 місяці навчання і ось таке бомбосховище у Технічний Коледж ТНТУ м. Тернопіль. Враження таке, що війна йде саме там. Бруд, 10-15 сантиметровий шар пилу, сміття, якісь незрозумілі постаменти з цегли, на які покладені брудні пуфи від якихось викинутих брудних м'яких частин. І в ньому учні перебувають годинами під час тривоги. Незрозуміло, яким чином це приміщення було прийняте до експлуатації, - написала жінка.

Директорка департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома пояснила журналістам “Терену”, що дане приміщення не належить закладу освіти, тому спеціальна комісія не мала права його перевіряти.

Даний заклад освіти сам звертався з листом до певної структури, щоб їм надали приміщення для укриття учнів. Їм погодились надати те приміщення, тим більше, що вони мали акт обстеження даного укриття, - розповіла вона.

Адміністрація коледжу стосовно цієї ситуації жодних коментарів журналістам “Терену” не надала.

Фото, відео соцмережі Наталії Швайки Репак

Вибір читачів за тиждень

Відео