Тамара Коблик

Ще двох тернопільських правоохоронців підозрюють у погрозах і насильному утриманні двох людей

Один з підозрюваних вже є фігурантом у інших кримінальних провадженнях за фактами катування та організації нарколабораторії

Безпідставно затримали 2 осіб, погрожували зброєю, застосовували насильство та утримували у приміщенні Управління стратегічних розслідувань – підозрюють двох правоохоронців на Тернопільщині. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної  прокуратури повідомили про підозру начальнику відділу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України та його підлеглому у завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, перевищенні службових повноважень, незаконному проникненні до іншого володіння особи та проведенні у ньому обшуку (ч. 2 ст. 162 КК, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 371 КК України).

За даними слідства, працівники УСР у травні 2022 року на території приватного підприємства у передмісті Тернополя, діючи в приватних інтересах знайомого, без будь-яких законних на те підстав, погрожуючи зброєю та наносячи тілесні ушкодження, здійснили затримання 2 осіб.

Надалі потерпілих незаконно доставили у приміщення УСР в Тернопільській області та тримали там близько години без складання процесуальних документів.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних  заходів та відсторонення від посад.

До речі, один з підозрюваних вже є фігурантом у інших кримінальних провадженнях за фактами катування та організації нарколабораторії.

Досудове розслідування здійснюється групою слідчих ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки.

Нагадаємо, обласна прокуратура вже розслідує подібний злочин. Правоохоронці впродовж двох годин незаконно утримували чоловіків в безпорадному стані, лежачи на узбіччі проїзної частини дороги обличчям вниз з заведеними за спину руками в кайданках.

Нагадаємо, на лаву підсудних повернули шістьох поліцейських, обвинувачених у перевищенні повноважень, що призвело до смерті 22-річного юнака.  У лютому цього року Тернопільський апеляційний суд виправдав поліцейських, обвинувачених у смерті юнака, який під час обшуку проковтнув пакетик канабісу. Однак Верховний суд з цим не погодився і скасував ухвалу. Апеляцію вдруге розглядають у Тернополі.

Читайте також: Вибивали зізнання: у Тернополі трьох поліцейських підозрюють у катуванні чоловіка

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео