Що почитати влітку: підбірка книг 

Незалежно від ваших літературних уподобань тут ви знайдете щось особливе для себе

Літо – чудова пора для пригод, подорожей та відпочинку. Для багатьох найкращою супутницею під час літніх канікул є книга, яка може перенести в інший світ, додати нових знань або просто розважити. Терен підготував підбірку цікавих книг цього сезону, які можна читати на пляжі, у парку чи на дачі. Незалежно від ваших літературних уподобань тут ви знайдете щось особливе для себе.

 

  1. Дженні Хан “Цього літа я стала вродливою”. Головна героїня Беллі разом з мамою та старшим братом їдуть на все літо до заміського будиночка на узбережжі. Там буде подруга сім’ї з двома синами. Любовний трикутник, літо, вечірки.

      2. Сара Дессен ”Безсоння для двох”. Оден страждає від безсоння, відколи батьки розлучилися. Її найкращі друзі – підручники з економіки, які допомагають дівчині скоротати час та втекти від неприємних почуттів.

          3. Дженна Еванс Велч “Кохання та Джелато”. 16-річна Ліна виконує останнє бажання своєї мами — їде до Італії. Але її думки займають зовсім не краєвиди Флоренції. Спустошена після втрати, дівчина змушена поринути в невідомість далекої, але такої чарівної країни. Чимало цікавого чекає на неї в Італії, але найважливіше — розгадати, чому мама відправила її до батька, якого приховувала від неї довгі шістнадцять років. 

           4. Агата Крісті “Зло під сонцем”. Готель “Веселий Роджер” мав славу респектабельного місця. За збігом обставин у ньому зупиняється детектив Еркюль Пуаро. Аж раптом одного ранку на пляжі знаходять тіло жінки, яку було задушено. Усі гості готелю одразу стають підозрюваними.

         5. Крістіна Лорен “Випадкові наречені”. Сестри-близнючки Олів та Емілія мають геть різну вдачу. В Олів ніколи ні з чим не складалося — ані в кар’єрі, ані в коханні. Емілія — щасливиця. Навіть весілля з коханим-красенем вона зуміла оплатити завдяки виграшам в інтернет-конкурсах. Утім, під час весілля щось пішло не так: усі гості разом із молодятами отруїлися. Пригода оминула тільки Олів та Ітана, дружбу нареченого, який страшенно не сподобався невдачливій сестрі. Та хіба варто через таке марнувати оплачений медовий місяць на Гаваях? Замість молодят у мандрівку вирушають Олів з Ітаном. Чи вдасться їм забути про взаємну неприязнь і добряче відпочити?

Приємного читання!

Підготувала Лілія Пасальська

Вибір читачів за тиждень

Відео