Євгенія Цебрій

Шестеро поліцейських, яких продовжують судити за смерть юнака, - у зоні бойових дій

У Тернопільському апеляційному суді розпочався розгляд скарг у справі поліцейських. Однак у засіданні оголосили перерву через відсутність підсудних, які зараз воюють

Розгляд апеляційних скарг у справі шістьох львівських поліцейських розпочав Тернопільський апеляційний суд 24 листопада. Апеляційні скарги на вирок суду першої інстанції подала сторона захисту та обвинувачені, Департамент патрульної поліції та потерпілі, про це повідомляє пресслужба Теронпільського апеляційного суду. 

Патрульних обвинувачують у перевищенні службових повноважень, що призвело до смерті 22-річного львів’янина Володимира Клима. Юнак задушився пакетиком з канабісом, який проковтнув під час обшуків поліцейськими. 

На початку судового засідання сторона захисту надала довідку, що у зв'язку з оголошеним в Україні військовим станом та розпорядженням Міністра оборони України, всі обвинувачені до 11 грудня 2022 року були відряджені у зону бойових дій. Заслухавши думку учасників кримінального провадження, колегія суддів оголосила перерву до 13 грудня 2022 року, - йдеться у повідомленні прресслужби. 

Нагадаємо, суди у цій справі тривають вже декілька років. Вироком Галицького районного суду м. Львова від 3 серпня 2021 року  шестеро поліцейських були засуджені до 8 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілих та стягнув з державного бюджету України на їх користь 4 млн. 147 тис. 540 грн. моральної та матеріальної шкоди.

У листопаді 2021 року у Тернополі розпочався розгляд скарг обвинувачених і потерпілих. У лютому цього року Тернопільський апеляційний суд виправдав поліцейських. Однак 27 вересня Верховний суд за скаргами представника потерпілої і прокурора скасував ухвалу, якою справу проти працівників поліції закрили через відсутність достатніх доказів вини.  Відтак поліцейських знову повернули на лаву підсудних. А апеляцію вже вдруге розглядають у Тернополі.      

Читайте також: Вибивали зізнання: у Тернополі трьох поліцейських підозрюють у катуванні чоловіка.

Фото з архіву Терену

       

Вибір читачів за тиждень

Відео