Орест Сарматський

Ще одна біда: гаражний кооператив та вулицю у Тернополі оголосили неблагополучними

Сьогодні відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради щодо оголошення неблагополучного пункту в місті Тернополі через виявлений сказ у загиблої безпритульної собаки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в області.

– Оголошено територію гаражного кооперативу (де виявили загиблу собаку) та усю вул. Спортивна неблагополучним пунктом, а вулиці Смакули, Овочева, Головацького, Злуки, Текстильна, Генерала Мирона Тарнавського загрозливою зоною, – йдеться у повідомленні. 

Незважаючи на карантинні обмеження, які діють в режимі надзвичайної ситуації на території міста, затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу З 1 квітня до 1 червня.

Планом передбачено безкоштовну вакцинацію проти сказу на вул. Чернівецька, 24 «А» собак, котів в неблагополучній та загрозливій зонах, а також на території м. Тернополя згідно з графіком щеплень на цей рік.

Окрім цього, заборонено в неблагополучній та загрозливій зоні проведення виставок, вивезення собак, котів. А бригада з відлову бродячих собак на території неблагополучної та загрозливої зони із сказу має відловити тварин для щеплення від сказу, стерилізації та ідентифікації, а також ізоляції в спеціальних умовах.

Фото «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео