Олеся Поліщук

Стало відомо, що не зможуть купити жителі Тернопільщини під час локдауну

383633245 (2) (1)

Із 8 по 24 січня на період локдауну Кабінет міністрів заборонив продаж низки повсякденних товарів у супермаркетах, зокрема побутової хімії, інструментів, одягу, преси.

Про це повідомляє «Суспільне».

Згідно з постановою уряду №1236, у супермаркетах на час локдауну дозволять торгувати виключно тими товарами, які належать до харчових продуктів, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів зв'язку, ветеринарних препаратів, кормів та засобів захисту рослин.

Водночас сьогодні, 5 січня, Міністерство охорони здоров’я збирається ініціювати зміни до цієї постанови.

- МОЗ збирається вносити зміни щодо того, щоб можна було купувати побутову хімію, засоби гігієни, — заявили Суспільному в пресслужбі головного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Там додали, що, ймовірно, міністерство ініціюватиме також дозвіл на продаж преси в супермаркетах, однак це ще не точно.

Раніше Американська торговельна палата в Україні уточнила, що на час локдауну будь-які інші товари можна буде замовити з супермаркетів лише з адресною доставкою. При цьому в самих приміщення буде заборонено продавати побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання.

Для обмеження доступу відвідувачів до заборонених для реалізації товарів супермаркети будуть вимушені закривати окремі відділи або забороняти продаж таких товарів безпосередньо при розрахунку на касі.

У відомстві впевнені, що це рішення уряду неодмінно буде призводити до конфліктних ситуацій.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео