Оксана Бучко

Що тернополянам варто скоротити у меню задля захисту від COVID-19

зображення_viber_2020-12-21_09-42-52

Захист від COVID-19 - це не лише дотримання карантинних обмежень, а й правильне харчування. Що варто додати, а що скоротити у своєму щоденному меню тернополяни можуть перевірити у рекомендаціях від лікарів «Клініки дієтології Самойленко».

Про це йдеться на освітній платформі «Школа-Інфо».

Рекомендовано:

1. Овочі та фрукти

Віддайте перевагу сирим або приготованим до стану аль денте овочам. Гарний варіант – квашені продукти; вони – відмінні джерела вітаміну С, про- та пребіотиків.

2. Цільнозернові каші

Вони допоможуть організму отримати додаткову енергію.

3. Ідеальні джерела білка в цей період - риба, яйця, бобові та молоді сири без плісняви.

Додайте до раціону поліненасичені жири: рослинні олії, горіхи, авокадо, насіння.

4. Багато води

Будьте обережні з соками (у своєму складі вони часто містять багато цукру) та мінімізуйте кількість кофеїну (кава, міцний чорний та зелений чай) до 2 чашок в день в першій половині дня.

Не рекомендовано:

1. Виключіть ковбаси та м’ясні вироби промислового виробництва.

2. Скоротіть споживання червоного м’яса до 1 разу на тиждень. Замість нього краще обрати білі сорти м’яса (птиця, кролик).

3. Мінімізуйте кількість солі та цукру (зверніть увагу, що вони часто приховані у напоях, соусах і готових продуктах).

4. Скоротіть вживання хлібобулочних виробів, десертів та продуктів з надлишковим вмістом цукру.

5. По можливості уникайте їжі поза домом.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео