Анастасія Кисіль

Що відомо про вакцинацію неповнолітніх у Тернополі: умови та особливості вакцинальної кампанії (фото, відео)

IMG_1819

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що в Україні вже можна вакцинувати дітей віком від 12 до 17 років вакциною Pfizer. Станом на сьогодні у Тернопільській області вакцинували 41 дитину.

Голова облдержадміністрації Володимир Труш розповів про особливості вакцинації дітей Тернопільщини.

- Специфіка вакцинації дітей полягає в тому, що повинна бути згода обох батьків обов’язково, після цього дитина зможе отримати вакцину. Раніше була потреба у рекомендації від лікарів, - каже Голова облдержадміністрації Володимир Труш. – Для дітей використовується Pfizer. 

IMG_1821
IMG_1821

Ми запитали тернополян, як вони ставляться до щеплення неповнолітніх.

- Це вибір батьків. Я з дитинства маю вакцину, так що вакцинація дітей це нормально, - переконаний тернополянин Олександр.

 

- Мені здається, якщо пройти певні обстеження і їхні результати дозволять вакцинуватись, то вакцинувати дітей можна. Якщо ж в результаті обстежень будуть похибки, відносно стану здоров’я, то  не можна, - каже тернополянка Марія.

 

IMG_1822
IMG_1822

- Не дуже позитивно відношусь до вакцинації дітей, але й не негативно, - коментує тернополянка Ніна.
Нагадаємо, в області працює 16 вакцинальних центрів, де можна отримати щеплення вакцинами Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca, до кінця тижня в області очікують на поставку вакцини Moderna.

IMG_1820
IMG_1820

Щоб щепитися, потрібно прийти у один із центрів вакцинації міста. Наразі ж працюють пункти за адресами: - вул. Подільська, 7 - вул. Текстильна, 28ч - вул. Анатолія Живова, 15а - вул. Костянтина Острозького 9 - проспект Злуки 45 та на обох центральних вокзалах Тернополя. Директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської області Ольга Ярмоленко розповіла про стан ковіднебезпеки в області.

- Кожен день помирають люди. Щодень трапляється понад 600 випадків зараження коронавірусною хворобою, - розповіла Директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської області Ольга Ярмоленко. - Велике навантаження на екстрену медичну допомогу. Якщо за день викликів екстреної швидкої допомоги 600, більше половини - це ковідні хворі.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=J8owssjgBks[/embed]
Фото автора Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео