Віра Олександрович

Щоб провести ЗНО безпечно, на Тернопіллі витратили майже 500 тисяч гривень

Хома

До безпечного проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у Тернопільській області вже цілком готові.

Зокрема, наш край сьогодні, 20 травня, отримав дезінфікуючі засоби для обробки рук і поверхонь, а також захисні щитки та халати для медичних працівників, які чергуватимуть на пунктах проведення тестування. Про це повідомила начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

Нагадаємо, нещодавно освітянка пояснила, як відбуватимуться випускні вечори у наших школах. Окрім того, вона уточнила, як керівники навчальних закладів визначатимуть дату свята Останнього дзвоника. Саме тоді Ольга Хома зауважила, що в області очікують на отримання необхідних дезінфікуючих засобів, адже перші тестування абітурієнтів відбудуться уже завтра, 21 травня. Це буде ЗНО із хімії. Наступне - 24 і 25 травня з іноземної мови.

Засоби
Засоби

Отже, із державного бюджету для Тернопілля виділили майже 500 тис. грн для закупівлі дезінфікуючих і захисних засобів, щоб провести ЗНО в безпечних умовах.

- Нагадую, на території Тернопілля створили 45 пунктів тестування, - каже Ольга Хома. - Усі ці «точки» для проведення ЗНО отримають дезінфікуючі засоби для обробки рук, поверхонь, захисні щитки для працівників і чергових працівників, які будуть на 1-му поверсі пропускати учасників ЗНО в аудиторії. Окрім того, у нас є захисні халати для медичних працівників, які будуть вимірювати температуру при вході у пункти тестування.

Кожен пункт тестування отримуватиме дезінфікуючі засоби, відповідно до кількості проведення сесій ЗНО, уточнила освітянка.

- Хочу запевнити батьків, які нині дуже переживають, - додає вона. - Усе, що потрібно для проведення ЗНО, - уже є. Учасники ЗНО можуть не переживати, що вони інфікуються коронавірусом на пунктах тестування. Усе зроблено для того, щоб провести ЗНО в безпечних умовах.

Додамо, усі деззасоби, що залишаться невикористаними у пунктах тестування, зможуть використовувати заклади освіти для власних потреб.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео