Анастасія Кисіль

Шкарпетки з підігрівом та електроковдри: 10 ґаджетів, які зігріють у холод

Ці речі можна використовувати вдома у прохолодний час. Деякі з них також можна брати з собою на роботу, на дачу чи у подорож

Опалювальний сезон, згідно з прогнозами, буде важким. Через війну в країні можливі перебої з газом чи електропостачанням. Відтак немає гарантій, що взимку в домівках буде тепло. Підготуватися до холодів потрібно вже зараз. 

Терен зробив підбірку зігріваючих гаджетів, які пропонують інтернет-магазини.

  1. Грілка для рук, яка може бути й повербанком 

Грілка гріє з двох сторін і працює у трьох режимах: теплий, гарячий та дуже гарячий. Гаджет має захист від перенапруги, короткого замикання, перезаряду. Вбудований акумулятор на 5000 мА як мінімум один раз повністю зарядить телефон, що розрядився. Зарядити грілку можна від мережі або комп'ютера, використовуючи будь-який адаптер живлення.

Ціна - 249 грн. 

  1. Жилети з підігрівом 

Жилети мають вбудований нагрівальний елемент в зоні спини та шиї. Працюють вони від зовнішнього акумулятора. Нагрівання відбувається завдяки спеціальній високотехнологічній плівці з вуглецевих нанотрубок, розташованій під підкладкою виробу. Діапазон температур: 25-45 °C. Рекомендована температура для носіння такого жилета до -15 °C.

Якість обігріву залежить від використовуваного повербанка. Чим більша потужність, тим довше триватиме функція обігрівання. У разі використання акумулятора ємністю 8000 мА нагрівальний елемент буде працювати від 3 до 8 годин залежно від обраного режиму роботи й температури довкілля.

Ціна жилета - 3 тис. 487 грн. Можна знайти і дешевше, наприклад, за 1 тис. 599 грн. Він за допомогою інфрачервоних нагрівачів із вуглецевої (карбонової) нитки здійснює обігрів спини. Найдорожчий жилет, який ми знайшли в інтернет-магазинах, коштує 4 тис. 730 грн. 

  1. Куртка з підігрівом

Утеплена куртка з вбудованим нагрівальним елементом із вуглецевого волокна в зоні спини та шиї. Працює від зовнішнього акумулятора. Для найбільшого комфорту можна вручну вибирати один режими роботи або скористатися автоматичним: після 5 хвилин роботи на максимальному рівні нагрівання, електрогрілка самостійно перейде в режим середньої інтенсивності. Діапазон температур: 25-45 °C. Рекомендована температура для носіння до -15 °C.

Куртку можна прати вручну або в пральній машині за температури до 30 °C без кондиціонера. Також не можна використовувати агресивні мийні засоби. Виробники застерігають не вмикати обігрів, якщо куртка намокла. 

Ціна куртки - 4 тис. 519 грн. Проте можна знайти і дешевшу - 1 тис. 899 грн. 

  1. Костюм з підігрівом

У продажі є зимові костюми з системою електричного обігріву. Їх можна одягати до температури -40°C. Нагрівальні елементи знаходяться в напівкомбінезоні в районі поясниці і стегон. Підключення до акумуляторної батареї через USB-роз'єм в кишені напівкомбінезона. Костюм можна здавати в хімчистку, що спеціалізується на одязі з мембранних тканин. 

Ми знайшли лише один варіант такого одягу за ціною 16 тис. 632 грн

  1. Рукавиці, які працюють від USB

Такі рукавиці зазвичай використовують під час катання на лижах, сноуборді, але у разі сильного холоду їх можна одягнути і в помешканні. 

Час роботи таких гаджетів від 3 до 6 годин. Заряджаються вони від будь-якого джерела живлення USB. Акумулятори ховаються в кишеньку з блискавкою на тильній стороні зап'ястка і приєднуються до рукавичок.

Рукавички гріються до 45 градусів. Виготовлені вони з нейлону та бавовни. Завдяки цьому рукавички з одного боку добре тримають тепло, з іншого - забезпечується вентиляція.

Ціна - 2 тис. 234 грн. 

  1. Шкарпетки і шарф з підігрівом 

Зона підігріву таких шкарпеток - 50 квадратних сантиметрів у ділянці пальців ніг, які найбільше мерзнуть. Заряджання походить від акумуляторів, які розміщуються в спеціальних кишенях. Є можливість регулювати температуру: є легкий, середній і сильний режими підігріву. Тривалість нагріву до 8 годин.  Пропонують універсальний розмір шкарпеток – від 40 до 45, висота 30 см.

Ціна - близько  2 тис. грн.

До слова, у продажі також є шарф з підігрівом. Він працює так як і інший електроодяг. Заряджається від повербанка. Ціна - 470 грн.

  1. Килимок з підігрівом 

Теплий килимок - це спосіб для підігріву частини поверхні підлоги. Його використовують не тільки для ніг, але й часто застосовують в якості сушки взуття. Також він може стати улюбленим місцем для домашніх улюбленців. Середні і великі за розміром моделі можна використовувати як ігрове поле для дітей.

Килимки з підігрівом працюють від розетки і можуть розташовуватися на будь-якому типі декоративного покриття і поверхні. Робоча температура килимка становить в середньому 50 °C.

Ціна -  від 579 грн до 1 тис. 729 грн. 

  1. Переносна тепла підлога 

Мобільна тепла підлога під килим – це розробка останніх років, яка з часом стає все більше популярною. Сьогодні мобільна тепла підлога може стати заміною стаціонарної дорогої підлоги з підігрівом. Цей варіант підходить, якщо ви не плануєте робити ремонт, щоб утеплити квартиру та зривати підлогу для установки обігріваючих труб. 

Проте є застереження щодо користування: не рекомендується лягати на підлогу, включати її в мережу в складеному вигляді та мочити підлогу водою. 

Використовувати такий пристрій можна як у квартирі, так і в офісі.

Ціна - 1 тис. 360 грн.

  1. Електропростирадло

Складається з двох шарів тканини, між цими двома шарами знаходиться нагрівач у силіконовій ізоляції, який не боїться вологи. Обігрівач проходить через всю поверхню електропростирадла і таким чином нагріває всю поверхню, а не окремі ділянки.

Простирадло з підігрівом може використовуватися в квартирі в прохолодний час. Також його можна брати з собою на роботу, на дачу, на вулицю. 

Зігрівальне простирадло можна брати у далекі поїздки (забезпечити живлення 220 В можна за допомогою акумулятора автомобіля за наявності інвертора з 12/24 В в 220 В), а також у кабінах великих вантажівок.

Коштують електропростирадла він 1 800 грн до 6 619 грн. 

  1. Електроковдра 

У ній є 4 режими нагрівання.  Вона має потужність в 120 Вт, площу поверхні 200 на 150 см та кабель завдовжки 2,3 м. М'яка ковдра оснащена захистом від перегріву та автоматично вимикається через 3 години. Знімний кабель дозволяє прати ковдру вручну.

Ціна - 5 тис. 500 грн, є і дешевші - за 2 250 грн. 

Нагадаємо, наші журналісти дізналися, де і за скільки можна придбати обігрівач у Тернополі.

Читайте також: Опалювальний сезон буде важким: жителів Тернопільщини просять вже подбати про економію газу.

Фото з інтернет-магазину ROZETKA

Вибір читачів за тиждень

Відео