Тетяна Бакай

Школа пілотів дронів у Тернополі вже має третіх випускників (відео)

Кількість охочих навчитися керувати безпілотником щоразу зростає, розповідають організатори проєкту

Дуже важливий у часі війни навик – керування безпілотником отримали курсанти третього випуску Школи пілотів дронів у Тернополі. Навчання тривало безкоштовно протягом місяця. За цей час учасники мали змогу вивчити і теорію, і практику. 

Ми тішимося, що у нас все виходить. Ми збільшуємо групи, обʼєм обладнання, ускладнюємо програму, даємо більший обсяг знань в цьому напрямку та рухаємось далі. Тож запрошуємо на навчання майбутніх курсантів, – каже керівник проєкту Віталій Король. 

16 березня курсанти Школи пілотів дронів отримали сертифікати про успішне закінчення навчання. Фінальним етапом для його отримання було складання іспиту. 

Екзамен був відносно простий. Це відпрацювання завдання на кількох симуляторах. Виконуються вони безпосередньо по польоті в ліфтофі і виконуються завдання по спеціальному симуляторі для військових, –  розповідає інструктор Юрій Лещишин.

Керівники проєкту кажуть, Школу продовжуватимуть й надалі, адже кількість охочих вчитися зростає. 

Мотивація тернополян не падає. Люди приїжджають навіть з навколишніх сіл і міст спеціально для того, щоб пройти такий курс, бо є запит і людям це цікаво, – зазначає директорка Благодійного фонду “Покрова Любов Вовк

Відтак, набір у Школу пілотів дронів триває. Навчання можуть пройти усіх охочі віком від 18 до 50 років. Інформація про реєстрацію – на сайті благодійного фонду “Покрова”. 

Фото, відео Руслана Жирова

Вибір читачів за тиждень

Відео