Олена Чепіль

Сім’ї Тернопільщини можуть тимчасово стати вихователями дітей, які потребують захисту

246259530_670298134378531_992055840607698641_n

Тернопільський обласний центр соціальних служб шукає сім’ї, які готові в своїх домівках тимчасового доглядати за дітьми, які потребують захистку, оскільки їхні батьки потрапили в скруту.

Гарантуються кошти на утримання дитини, оплата праці, відрахування до пенсійного фонду та підтримка спеціалістів, які допомагатимуть батькам дитини долати життєві труднощі.

- Вимоги до бажаючих стати патронатним вихователем: позитивний досвід виховання власних дітей чи професійний досвід роботи з дітьми; наявність добровільного помічника: повнолітньої особи, яка проживає на спільній житловій площі та готова надавати допомогу патронатному вихователю у догляді дитини, влаштованою під патронат; належний стан житла за місцем свого проживання та наявність однієї кімнати для розміщення влаштованих під патронат дітей, – повідомляють на сторінці Тернопільського обласного центру соціальних служб.

Успішні кандидати направляться для проходження короткого навчального курсу підготовки патронатних вихователів. Набір кандидатів для навчання здійснюють до 1 листопада.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео