Ростислав Фук

Скандальний законопроєкт про мобілізацію відправили на доопрацювання (фото)

Це загальна позиція всіх політичних сил, представників уряду та військового керівництва, каже голова Верховної Ради

Проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» обговорило 11 січня керівництво Верховної Ради України, представники депутатських фракцій та груп, голови комітетів із Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, Міністром оборони Рустемом Умєровим і Начальником Генерального Штабу Сергієм Шапталою. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Перед цим зазначений законопроєкт опрацьовувався та розглядався Комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Є ряд напрацювань та рекомендацій. Тому було ухвалено спільне рішення направити всі напрацьовані рекомендації та пропозиції Кабінету Міністрів України. Хочу акцентувати, що це загальна позиція всіх політичних сил, представників уряду та військового керівництва, – каже Стефанчук.

Читайте також: Повістки додому від поліцейських і військова служба для всіх: які переваги і ризики законопроєкту про мобілізацію

 У законопроєкті про мобілізацію є норми, що суперечать Конституції - омбудсмен.

Фото ВРУ

Вибір читачів за тиждень

Відео