Тамара Коблик

Скільки коштує лепеха на ринках у Тернополі напередодні Трійці (фото)

Давніша назва дня Святої Трійці — Зелені свята. Це відображало древній культ рослинності, оскільки на Трійцю поширений звичай прикрашати житло зеленню

До свята Трійці, яке традиційно відзначають на 50-й день після Великодня, українці звикли встеляти оселю лепехою. Вірять у магічну силу татар-зілля, як його називають в народі, і у те, що це дієвий оберіг від злих сил.

В Україні цього року православні східного обряду відзначатимуть Трійцю 4 червня за церковним календарем. Свою назву свято Трійці отримало на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм обіцяв Ісус Христос перед своїм Вознесінням на небеса і позначає появу Всевишнього в усіх трьох іпостасях як святої Трійці: у вигляді Бога-Отця, у вигляді Бога-Сина і у вигляді Бога-Святого Духа.

Давніша назва дня Святої Трійці — Зелені свята. Це відображало древній культ рослинності, оскільки на Трійцю поширений звичай прикрашати житло зеленню.

Терен дізнався, скільки ж коштує лепеха на ринках Тернополя.

Так, цьогоріч ціна на рослину коливається від 15 до 30 гривень, все залежить від розміру і «свіжості», якщо стебла не пожовкли та не втратили естетичного вигляду, то продавці беруть більше.

На ринку на вулиці Київській за зв'язку просять від 20 до 30 гривень. На Центральному ринку ціна дещо нижча - від 15 грн. На сільськогосподарському ярмарку, що «на П'ятачку» на мікрорайоні Дружба - 20 грн.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео