Тетяна Бакай

Скільки коштує помити вікна у Тернополі

Помити вікна, особливо на висоті, складно і небезпечно. До того ж часто на склі залишаються розводи. Тому тернополяни все частіше звертаються за допомогою у клінінгові компанії

Помити вікна із настанням весни – важливе завдання для багатьох, особливо напередодні Великодня. І якщо у приватному секторі чи на нижніх поверхах це зробити легше, то на висоті це може стати справжньою проблемою. Особливо для тих, у кого панорамні вікна чи великі лоджії. Помити вікна на висоті складно і небезпечно. До того ж часто на склі залишаються розводи. Тому тернополяни все частіше звертаються за допомогою у клінінгові компанії. 

Послуга платна, проте можна зберегти час і нерви, а також уникнути небезпеки. Адже для миття вікон на висоті фахівці користуються автодрабинами і спеціальним страхуванням. Скільки коштує помити вікна у Тернополі, дізнавалися журналісти Терену.

Особливо популярна послуга навесні

Як розповідають у тернопільських клінінгових компаніях, послуга миття вікон особливо популярна навесні, тому що після зими багато людей роблять генеральне прибирання. 

Та й свят навесні достатньо, а найголовніше – Великдень. Тому усі хочуть, щоб в домі було чисто.  У нас ціна стартує від 100 гривень за метр квадратний з двох сторін, – розповідають у клінінговій компанії “Чисто з нами”.

У клінінговій компанії “Домова служба” додають, що перед Великоднем замовлень вистачає. Та й взагалі така послуга досить популярна серед тернополян. Адже з чистими вікнами в житло чи офіс потрапляє максимум світла, тому працювати та відпочивати значно комфортніше. 

Особливо часто люди замовляють миття вікон після ремонту, адже самостійно впоратися із рештками штукатурки чи фарби практично неможливо, а у нас для цього є усе необхідне, – каже маркетологиня компанії Антоніна Омельчук. 

Ціна залежить від ряду факторів

У “Домовій службі” разове миття вікна з однієї сторони у квартирі коштує 60 гривень за метр квадратний. Миття вікна після ремонту дорожче – 100 гривень. На ціну впливають ряд факторів. 

У випадку миття вікна з квартири, будинку, офісу робота оцінюється за загальною площею вікна з кожної сторони скла. У випадку миття вікна зі страховкою на висоті – за загальною площею вимитого вікна. У випадку миття балконної рами – за загальною площею балконної рами. При митті рами з двох сторін площа сумується, – зазначає маркетологиня. 

У клінінговій компанії “Цех” розповідають, що миють вікна на будь-якій висоті, адже для цього використовують розсувні драбини, автовишки. Якщо панорамні вікна з металопластикового профілю, то для зручності знімають склопакет. Помити вікна у нас коштує від 150 гривень за 1 м. кв. за двостороннє миття. Все в цій ситуації залежить від складності забруднення та типу миття: післяремонтне чи сезонне, – зазначають у компанії. 

Як помити вікна без розводів 

Помити добре вікна можна і в домашніх умовах, але варто використовувати перевірені методи, адже поради з інтернету не завжди працюють. Жителька Тернопільщини Ольга Бакай живе у приватному будинку і миє вікна сама. Каже, труднощів не виникає. Жінка ділиться порадами, як помити вікна без розводів. 

Звісно у своїй роботі я використовую помічників – спеціальні засоби для миття вікон, адже тоді більша ймовірність, що розводів не буде. Наношу засіб, протираю та витираю насухо ганчіркою з мікрофібри. Раніше використовували газету, це також допомагало позбутися розводів, – розповідає господиня. 

Ще одна дієва порада – змішати 0,5 л води, 70 мл оцту та додати чайну ложку засобу для миття посуду. Отриманим розчином потрібно старанно помити вікна, витираючи усі забруднення. Після цього сполоснути поверхню водою та витерти насухо, додає жінка. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео