Дарія Шевченко

У Тернополі подорожчала цибуля

Зібрати цибулю деяким господарствам завадили дощі. Окрім того, плантації цибулі зараз масово атакують захворювання та шкідники. Все ци вплинуло на ціну

Ще минулого тижня деякі господарства змушені були повністю зупинити збір цибулі через сильні дощі. Відповідно пропозиція даної продукції на ринку помітно скоротилася, повідомляє  agronews.ua. Більшість українських виробників завершують реалізацію цибулі ранніх та середніх сортів, тоді як пізніша цибуля масово почне надходити у продаж у середньому через 2 тижні.

Внаслідок нестачі овочу, на ринках зростає його вартість. Так, у Тернополі ціна за кілограм цибулі становить в середньому 30-35 грн. Подекуди, можна придбати овоч за 27-28 грн за кг.

На сьогоднішній день вартість цибулі в Україні вже в середньому в 4,6 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року. Таку суттєву цінову різницю експерти проєкту пояснюють скороченням виробничих площ під даною культурою та, відповідно, різким зниженням урожаю цибулі.

За словами самих виробників, у поточному сезоні у них виникають не лише проблеми з урожайністю, але також і з якістю цибулі. Плантації цибулі зараз масово атакують захворювання та шкідники, через що фермери будуть змушені серйозно переглянути плани щодо обсягів зберігання даної продукції.

Читайте також: На Тернопільщині завершують збір урожаю цибулі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео