Служителя Феміди, якого підловили нетверезим за кермом, судитимуть

Проти п’яного судді Тернопільського окружного адміністративного суду Андрія Осташа порушено справу. Нагадаємо, на початку червня громадські активісти разом із працівниками ДАІ упіймали суддю, заступника голови Тернопільського окружного адміністративного суду Андрія Осташа, який кермував автомобілем з стані алкогольного сп’яніння. Сьогодні ж громада вимагає, аби його позбавили водійських прав.

Справу у Тернопільському міськрайонному суді розглядає суддя В.Рамазан. Сьогодні мало відбутися перше слухання справи, однак через недостатню кількість представлених матерів його перенесли.

«Слухання перенесли через недоліки в оформленні самої справи. Ми не заперечуємо, що мій підзахисний вживав алкоголь перед тим, як сісти у авто, проте є певні зауваження щодо стану сп’яніння. За показами лікарів, рівень алкоголю у крові був незначним, - зазначає адвокат Осташа Андрій Літовчук. – Зі свого боку можу запевнити, що справа розглядатиметься прозоро та за участі громадськості».

Незважаючи на те, що слухання не відбулося, громадські активісти задоволені. Передусім їм подобається стиль роботи судді, який розглядає справу. Хвалять, як не дивно, і самого Осташа.

«Під час затримання Андрій Осташ без зайвого шуму погодився пройти тест на алкоголь, підписав протокол правоохоронців. Він також попросив громадських активістів супроводжувати його додому, аби ми переконались, що дорогою не буде неприємних ексцесів, - зауважив громадський активіст Олексій Станько. - Але це не означає, що справу потрібно закрити. Адже громадськість знає багато випадків, коли подібні ситуації закінчуються фатально як для водія, так і для перехожих».

Наступне судове засідання заплановане на 14:30 16 липня.

Наталя ЛУКІВ. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео