Орест Сарматський

Солодке взуття з конопель виготовляють в США (Агроновини)

2501 (Copy)

Фермери-виробники конопель та цукрової тростини в США стали частиною групи виробників взуття, яке не завдає шкоди довкіллю. Американська компанія створила вуглецево нейтральну колекцію (мінімальні викиди СО2).

Бренд UGG, що входить до складу Deckers Outdoor Corporation, перш за все, відомий українському споживачеві завдяки дизайну зимового взуття “уггі”. Оригінальні уггі виготовляють з баранячої шкіри. Утім, нова колекція бренду містить лише рослинні елементи та кліматично нейтральна. Для пошиття взуття нової лінійки використовують волокна з дерев, конопель, цукрового тростника та натуральний каучук. Зокрема, бренд випускає екологічні сандалі з плюшу та черевики.

- Наш рослинний плюш з використанням тканини TENCE Lyocell виготовлений з деревної маси, перетвореної на регенеровані целюлозні волокна, отримані з відповідально зібраних дерев, сертифікованих Лісовою наглядовою радою (FSC) та Програмою підтримки сертифікації лісів (PEFC), двох провідних організацій сприяння сталому управлінню лісами. Для черевиків ми використовуємо екологічно чисту суміш з 45% коноплі та 55% бавовни замість синтетичних волокон, таких як поліестер. З розрахунку на кожен фунт виробленого волокна рослина коноплі поглинає 3,58 фунта CO2 з атмосфери, – повідомляють представники бренду.

Лінійка бренду – не єдине оригінальне взуття, виготовлене з сільськогосподарських культур. Наприклад, філіппінська компанія Dole разом з британським стартапом Ananas Anam виготовляє взуття та аксесуари з ананасів. Для цього використовують листя рослини.

Джерело: https://www.seeds.org.ua

Дешевих яблук не буде: якою буде ціна цього сезону

2502 (Copy)
2502 (Copy)

2021 рік став неврожайним не лише для багатьох виробників кісточкових і зернових, адже від негоди постраждали і яблука. Через зменшення пропозиції товарного яблука ціна його буде вищою. Також зменшаться обсяги експорту продукту, повідомляє SEEDS.

- В урожайний рік збираємо із 125 гектарів близько 40 тонн плодів. Вінниччина добре підходить для вирощування яблук. Ми вносимо менше хімії, у яблук інший смак. Утім, цього року, щоб врятувати урожай, обприскувати довелося частіше, ніж зазвичай, – говорить Валерій Костильов, керівник садівничого товариства у Вінницькій області.

Говорити про ціну на яблука в Україні ще зарано, утім ще навесні фахівці прогнозували, що роздрібна вартість деяких сортів може сягати 70 гривень за кілограм.

Джерело: https://www.seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео