Тамара Коблик

Соус робили зі свіжих яєць: результати досліджень після отруєння в суші-барі на Тернопільщині

Загалом у лікарні підвередили сальмонельоз у 38 людей, з них - 15 дітей

Ми спираємось на результати лабораторних досліджень і саме в яйцях курячих встановлена сальмонела. Тобто, сирі курячі яйця були основою соусу, який готувався в закладі громадського харчування. Основа цього соусу, змішувався інший соус та додавався до усіх страв. Ми вважаємо зараз і опираємось на результати лабораторних досліджень, що саме яйця стали причиною захворювання на гостру кишкову інфекцію в такому випадку на сальмонельоз.

За словами Тараса Білого, під час перевірки у закладі було 116 яєць.

Яйця були немарковані та невідомого походження. Ні супровідної документації, взагалі на них не було нічого. Оператор ринку, з його слів, вони купувалися на ринку, але де, в кого, що і як, нам не можуть доказати ні документально, ні назвати конкретні імена, чи прізвища людей, де він це купляв.

Кореспонденти Суспільного телефонували до працівників закладу харчування за номером, вказаним на їхній вивісці. З ними відсутній зв’язок. У Держпродспоживслужбі області сказали, що готують адміністративно-господарську санкцію, яка передбачає штраф понад 40 тисяч гривень. Наразі заклад зачинили на 10 днів. За цей час працівники закладу харчування мають утилізувати яйця, які не задокументовані, розповів Тарас Білий.

Станом на 21 серпня з інфекційного відділення Збаразької центральної лікарні виписалась 21 людина. Про це розповів директор лікарні Григорій Чепіль. За його словами, загалом у лікарні підвередили сальмонельоз у 38 людей, з них 15 дітей.

Нагадаємо, після відкриття суші-бару на Тернопільщині масово отруїлися люди. 

Читайте також: Вже 31 людина у лікарні: що відомо про масове отруєння людей на Тернопільщині (відео)

Стала відома причина масового отруєння в суші-барі на Тернопільщині

Фото Суспільного та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео