Тетяна Бакай

«Совість не дозволяла залишатись осторонь»: як ще вчорашній підприємець тепер захищає Україну зі зброєю в руках 

У цивільному житті Тарас Штангрет займався роздрібною торгівлею м’ясними продуктами та мав власний невеликий магазин, однак у 2023 році мобілізувався до лав прикордонників, адже більше не міг бути осторонь війни в Україні

“Я не можу змінити те, що відбувається на фронті, але можу бути підтримкою для свого чоловіка”, – говорить дружина військовослужбовця з Тернополя Тараса Штангрета – Діана. Попри відчуття страху, хвилювання та невизначеності вона розуміє, що це його вибір, а відтак може лише його підтримати. У цивільному житті Тарас Штангрет займався роздрібною торгівлею м’ясними продуктами та мав власний невеликий магазин, однак у 2023 році мобілізувався до лав прикордонників, адже більше не міг бути осторонь війни в Україні.  Історію свого чоловіка-захисника Діана Штангрет розповіла Терену з нагоди Дня підприємця, який нещодавно відзначили в Україні. 

Тарас підтримував економіку країни сплатою податків, забезпеченням роботою працівників та донатами на ЗСУ. Але війна змусила відкласти свої справи, адже не міг більше залишатись осторонь та спокійно працювати, знаючи, що хлопці на передовій ризикують своїм життям заради нас. Рішення йти служити було нелегким, але він був впевнений, що не може по-іншому.  Як дружина я завжди підтримувала чоловіка в будь-яких рішеннях, бо знала, що він завжди досягає бажаного і зможе справитись з будь-якими викликами, – розповідає Діана Штангрет. 

Діані було важко прийняти рішення чоловіка йти воювати, але вона підтримала його

“Привіт, все добре і смайлик-сердечко”, – такі короткі повідомлення переважно отримує Діана від коханого, адже зв’язок з ним є рідко. Кожен раз, коли жінка читає новини про події на фронті, то хвилюється ще більше. Але вона знає, що її чоловік бореться за нашу свободу і наше майбутнє, і це додає їй сил.

Мені не часто вдається почути його голос, – раз в декілька днів він пише повідомлення або телефонує. Рідко розповідає про події на фронті, хоче більше слухати мене. Кожного дня я надсилаю йому фотографії і пишу повідомлення про  події свого дня незалежно від того чи є зв'язок, щоб потім Тарас зайшов у мережу і прочитав все, – каже дружина бійця.

Спілкуватись подружжю вдається досить рідко, адже на передовій поганий зв’язок 

Коли з’являється можливість зустрітися із Тарасом, то Діана одразу залишає всі свої справи та їде в іншу область до чоловіка. 

Я подолала страх самій їхати на далекі відстані за кермом, щоб зустрітись з чоловіком. Тарас телефонує кожну годину і завжди запитує як я почуваюсь і як дорога, – каже Діана Штангрет. 

Зараз захисник воює на одному із найскладніших напрямків, отож при першій потребі Діана намагається якомога швидше закрити його запит, щоб у нього було все необхідне. 

Для мене мій чоловік — набагато більше, ніж просто партнер чи супутник у житті. Він є моєю опорою, моїм другом і моїм натхненням. Його любов і підтримка надають мені сил і впевненості в тому, що разом ми можемо подолати будь-які труднощі.  Його відсутність дала ще більше зрозуміти, настільки цінні моменти, проведені разом. Він для мене — все, і я з нетерпінням чекаю того дня, коли зможу знову обійняти чоловіка і сказати, наскільки він для мене важливий, – розповідає дружина захисника. 

Діана з нетерпінням чекає, коли чоловік повернеться додому

Війна змінила життя Тараса та Діани Штангретів, але дружина безмежно вдячна йому за захист України, за його любов і відвагу. 

Фото надані Діаною Штангрет

Вибір читачів за тиждень

Відео