Орест Сарматський

Спортсмен з Тернопільщини назвав причину, через яку може відмовитися від виступу на Олімпіаді-2022

Капітан збірної України з біатлону, тернополянин Дмитро Підручний повідомив, що може не вийти на старт в останній чоловічій гонці на Олімпійських іграх-2022 у Пекіні - масстарті.

Як повідомляється, 30-річний лідер української команди зробив заяву після чоловічої естафети, яка відбулася 15 лютого. Українці в ній фінішували дев'ятими з чотирма колами штрафу.

- Масстарт? Звичайно, хочеться показати себе, але з кожною гонкою все важче і важче, особливо на трасі. Навіть не знаю, що сказати за масстарт. Чесно - у голові думки такі, що, можливо, доведеться його і пропустити. Психологічно було важко боротися. Намагався ризикувати, хоча б щось відіграти: лежачи це вийшло: швидко, з «п'ятака». А на «стійці» ризик був не надто вдалий, і, як результат, повний завал. Одну позицію відіграв, але не варто було, можливо, так ризикувати. По трасі також було нелегко - з першого кола намагався потроху відігравати, не знаю як це за часом вийшло. До того ж, нікого особливо не бачив, тому в плані психології важка гонка була: нічого зробити не можеш, а хочеться, - сказав Підручний.

Нагадаємо, що чоловіча гонка з масовим стартом відбудеться в п'ятницю, 18 лютого. Початок - об 11:00 за київським часом. Окрім Підручного, право виступити в масстарті здобув ще один українець Артем Прима.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео