Оксана Бучко

Спортсмени з Тернопільщини вибороли три нагороди на Кубку України з легкої атлетики (відео)

Змагання відбувалися у Києві 12 лютого.

Три нагороди вибороли легкоатлети Тернопільщини на Кубку України 12 лютого в Києві. Перемогу в бігу на 2000 м з перешкодами здобула вихованка Бережанської ДЮСШ та тренерів Володимира та Богдана Дудів - Тетяна Когут з особистим рекордом 6.35,78 сек. Також в бігу на 2000 м з перешкодами Віктор Гнатів (ШВСМ, тренер Богдан Дуда) з результатом 5.59,78 сек виборов друге місце. А тернополянин Олександр Хома, підкоривши планку на висоті 210 см, став бронзовим призером в стрибках в висоту (тренер Михайло Васірук). 

- Ми разом з тренером до зимового сезону підійшли відповідально: максимально працюємо над технічною та психологічною підготовкою, - розповідає Олександр Хома. -  Тренуємось 5 разів в тиждень по 1,5-2 години. Загалом результатом задоволені, адже вже є певна стабільність. Фізично я готовий стрибати значно вище, і ми до цього поступово наближаємось. Насправді це все підготовка до 25-27 лютого виступити в Сумах на Чемпіонаті України з легкої атлетики. Планую все ж вийти на стабільні стрибки і в найближчому часі виконати норматив Майстра спорту України. Для цього потрібно подолати планку на висоті 215 см. Поки ж у мене найкращий результат - 210 см. Буду намагатися повторити все, що знаю і вмію на вищій висоті, з чим технічно і психологічно ще не впорався.

Олександр Хома працює в ТНПУ на факультеті фізичного виховання. Він з приємністю відзначає, що адміністрація університету та факультету позитивно ставиться до його участі в змаганнях та створює відповідні умови для тренувань та росту результатів.

 

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео