Орест Сарматський

Спортсменка з Тернопільщини понесе прапор України на церемонії закриття зимової Олімпіади

Сьогодні у Пекіні на славнозвісному стадіоні «Пташине гніздо», відбудеться урочиста церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор-2022, під час якої прапор України понесе тернопільська спортсменка Олена Підгрушна.

Як повідомляє Національкий Олімпійський комітет, головною темою церемонії і героями дійства, за словами організаторів, стануть спортсмени, адже саме вони наполегливо тренувалися, багато працювали, щоб досягти результату.

Саме закриття буде нетривалим за часом і відбудеться у звичному, традиційному стилі. Одним з її лейтмотивів стане історичне досягнення Пекіна, як міста, яке вперше зуміло прийняти як літні, так і зимові Олімпійські ігри.

- Прапор України на параді закриття пронесе титулована спортсменка, Олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу, капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк (Підгрушна).

Через перенесений COVID-19 наша досвідчена біатлоністка змогла вийти на старт лише однієї гонки – жіночої естафету і, не дивлячись на всі наслідки хвороби та неоптимальне самопочуття, блискуче провела свій етап і як справжній капітан і фінішер – не підвела, - йдеться у повідомленні.

- Це вже мої четверті Олімпійські ігри і я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім вболівальникам, всім українцям, які підтримували нас до останнього. Дякую!, - прокоментувала наша титулована спортсменка.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео