Тетяна Бакай

Стало відомо, коли в Тернополі почнуть встановлювати головну ялинку

Розпочати монтаж ялинки планували вже сьогодні, 27 листопада. Однак через складні погодні умови все довелося перенести 

Монтаж новорічної ялинки на Театральному майдані у Тернополі планували розпочати 27 листопада. Проте через складні погодні умови все перенесли на четвер, 30 листопада. Про це повідомив Терену директор КП “Тернопільміськсвітло” Олег Лехіцький. За його словами, ялинку монтуватимуть навіть на вихідних, щоб вкластися в зазначені терміни. 

Ялинку висотою 18 метрів ми придбали ще у 2009 році. У четвер почнемо монтувати каркас ялинки, а через декілька днів встановимо штучну хвою. Гілочки, іграшки та гірлянди у нас є на складі ще з попередніх років, тож купувати нічого не будемо. Гілочки не ламаються, а ті проблеми, що були з каркасом, ми уже вирішили, тому все в задовільному стані, - зазначив Олег Лехіцький.

Крім тих іграшок, що зберігаються на складі, ялинку оздоблять патріотичними прикрасами, зробленими руками школярів.

Також центр міста прикрасять святковою ілюмінацією. Буде й металевий каркас у вигляді цифр 2024, прикрашених гірляндами.  Їх цього року встановлять навпроти Архикатедрального Собору. 

Висота каркаса з цифр близько 3 метрів. Встановлювати їх, можливо, розпочнемо навіть у середу, 29 листопада. Нову цифру “4” уже виготовили і прикрасили гірляндою, якою минулого року прикрашали цифру 3, - каже Олег Лехіцький. 

Нагадаємо, минулого року через війну в країні у Тернополі не було головної новорічної ялинки. Натомість на Театральному майдані працювала Резиденція святого Миколая, а також була влаштована різдвяна шопка.

До слова, нещодавно питання чи потрібна ялинка на свята у Тернополі, підняв міський голова Сергій Надал. Він запропонував цього року встановити ялинку заради дітей. Адже багато з них, як каже очільник міста, дуже хочуть різдвяного дива. 

За його словами, кошти на ялинку з міського бюджету витрачатися не будуть. Ялинка куплена вже давно, уся святкова ілюмінація теж. Витрати на електроенергію готові взяти на себе небайдужі підприємці.

Якщо не буде електроенергії, ялинка теж не світитиме. Ворог не може забрати в наших дітей радість Різдва, – зазначив міський голова.

До слова, під час опитування, яке днями провели журналісти Терену, одні люди вважали, що це не на часі і будь-які святкування цьогоріч недоречні, інші - що ялинка все ж потрібна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео