Олеся Поліщук

Стало відомо, що потрібно мати жителям Тернопільщини, аби потрапити до Туреччини

423738 (1)

Із 28 грудня Туреччина вимагатиме негативні ПЛР-тести від усіх туристів, які прибувають до країни авіатранспортом. Тому жителям Тернопільщини, які в справах або з туристичною метою збираються до цієї країни, варто зважати на нововведення.

Про посилення карантинних норм у Туреччині повідомляє Суспільне з посиланням на заяву очільника МОЗ Туреччини.

Також у повідомленні йдеться, що починаючи з 30 грудня негативні ПЛР-тести вимагатимуть і від громадян, які приїжджають наземним і морським транспортом.

- Про це заявив очільник МОЗ Туреччини Фахреттін Коджа. За його словами, тест на коронавірус має бути зроблений не пізніше як за 72 години до вильоту туриста. «Кожен пасажир, який прибуває в нашу країну повітряним транспортом з 28 грудня, повітряним і наземним транспортом з 30 грудня, буде зобов'язаний подати негативний результат ПЛР-тесту, який повинен бути проведений протягом останніх 72 годин. В іншому випадку їм не дозволять в'їзд в країну», – попередив Коджа.

У повідомленні йдеться про те, що на пунктах пропуску, туристів без відповідних тестів відправлятимуть на карантин за адресами проживання.

- Цей захід діятиме до 1 березня 2021 року, – повідомили в турецькому МОЗ.

Посилення правил в'їзду для туристів, за словами Коджа, пов’язані зі зростанням кількості випадків захворювання в усьому світі.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я із 24 грудня віднесло до «червоної» зони 45 країн за рівнем поширення COVID-19, серед яких опинилися й Туреччина. Це означає, що при поверненні з цих країн не потрібно робити ПЛР-тест на COVID-19.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео