Старт до професійного успіху

unnamed-34

«Пропрацювавши більше шести років економістом, я зрозуміла, що хоч робота і приносить фінансову віддачу, я би все-таки хотіла змінити фах. Зараз уже не згадаю, як вийшло так, що обрана була саме професія майстра манікюру. Я почала шукати можливості пройти відповідне навчання. Подруга, яка працює в цій сфері вже більше семи років, порадила інструктора і я пройшла у Тернополі платні курси з гелевого моделювання нігтів.

Перед тим, на початку червня ц.р., я стала на облік у Козівському районному центрі зайнятості. Дізналася, що з центру зайнятості мене можуть направити на курси. Спочатку скептично поставилась до такої ідеї - не вірила, що безкоштовно можна навчитися такій професії. Особистий консультант розповіла про центри професійно-технічної освіти служби зайнятості, які діють у різних містах України, в Інтернеті я відшукала які ЦПТО проводять курси з манікюру, коли починається навчання, його тривалість. Найбільше мені підійшов ЦПТО в м. Одеса. Чому? По-перше, тримісячне навчання починалось 13-го липня, а це літо, та ще й в курортному місті!

Отож, я приїхала в Одесу. На території центру ПТО розміщений і навчальний корпус з адміністрацією центру, навчальними аудиторіями та майстернями, і гуртожиток для проживання слухачів курсів. Умови, в які мене поселили, не могли не радувати: кімнати готельного типу 2-х або 3-х місний, належні меблі, телевізор, холодильник, кондиціонер, Інтернет, ванна кімната, в коридорчику кімнати шафа-купе з дзеркальними дверима. При поселенні мені видали пульти від кондиціонеру і телевізора, постільну білизну, рушники, необхідний посуд. Кожні 10 днів - зміна білизни. В підвалі гуртожитку - пральня з машинами-автоматами для самостійного прання; на першому поверсі - прасувальна кімната. У навчальному корпусі діє тренажерний зал.

Навчалися ми по 3-4 пари з 8-ї ранку. Після цього був час на підготовку до занять та відпочинок. Ми мали можливість піти на море, в театр, погуляти містом. Загалом навчання проходило насичено і цікаво. Викладачі та майстри подавали інформацію доступно, максимально наближено до реалій моєї професії. Нас забезпечили необхідними інструментами та обладнанням, розхідними матеріалами; отримані навики ми відпрацьовували, надаючи послуги з манікюру клієнтам – місцевим жителям. Люди отримували безкоштовне обслуговування, а ми, слухачі курсів, - можливість постійно удосконалювати свої вміння.

Дуже швидко минули ці три місяці. Приїхавши додому, зареєструвалась як фізична особа-підприємець, оформила договір оренди в Тернопільському салоні краси. Знання і вміння, отримані в Одеському ЦПТО дають мені впевненості в якості моєї роботи.

Отож, хочу подякувати працівникам районного центру зайнятості за вчасну пораду, а Одеського центру профтехосвіти ДСЗУ - за фахове навчання, за ту неймовірну атмосферу, яка панує у навчальному закладі. В першу чергу, моєму куратору Золотарьовій Ліні Володимирівні, адже це чудовий педагог і майстер своєї справи, вона багато чого навчила мене і я безмежно вдячна їй за це!»

Наталія Ковальова, смт Козова Тернопільської області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео