Оксана Мацьопа

Суд застосував привід до свідка у справі ексзаступника голови Тернопільської ОВА

Таке рішення 9 жовтня ухвалив ВАКС

У справі за обвинуваченням колишнього заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Гайдука в отриманні неправомірної вигоди, Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення застосувати привід до свідка. Про це повідомило «Слово і Діло».

9 жовтня ВАКС задовольнив клопотання прокурора та зобов'язав привести свідка на судове засідання, яке відбудеться 21 жовтня 2024 року о 14:00. Виконання цього рішення доручено Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

Раніше антикорупційний суд виділив окреме провадження щодо першого заступника голови Тернопільської ОВА Ігоря Дем'янчука, оскільки він мобілізований. Розгляд цієї справи був призупинений.

Нагадаємо, що НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку, Ігорю Дем'янчуку та Ігорю Гайдуку. За версією слідства, вони вимагали понад 2,4 млн грн від місцевого бізнесмена та волонтера за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів, а також за погашення заборгованості Тернопільської ОВА за вже виконані роботи у 2022 році.

 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео